Alyn 2017 # 9 Auto

Auto

2-7-2017

We doen vandaag weer mee met een toertocht . Deze keer vanaf Weesp en gaan daar met de auto naar toe. Afstand van de TFC tour van Weesp zal 80 km zijn. Maar om daar te komen moet je al 15 km fietsen en dan natuurlijk na de tocht ook nog eens 15 terug. Weer vroeg op om ,om 9.00 te vertrekken. Fietsen kunnen in de auto als we het voorwiel eraf halen. In het begin was dit een hele klus, nu draait Jaron zijn hand er niet voor om. We vertrekken met Manja , Daphna, Joeda, Jan, Marijke , Jacques, John , Esther ,Jaron en ik. John gaat zijn eigen tempo en doet een andere route. Het is wel juli , maar de thermometer gaf bij vertrek maar 15 graden aan. Ben blij dat ik mijn armen aan heb. Mijn regenjasje in mijn achterzak , voor het grijpen. Het is zwaar bewolkt en er vallen af en toe wat druppels , maar de weersomstandigheden zijn beter dan vorige week. We fietsen van Weesp naar Naarden. We moeten wel goed opletten op de pijlen. Ze zijn niet zo duidelijk als de vorige week. Maar degene die voorop fietst geeft goed aan waar we naar toe moeten. We blijven redelijk goed bij elkaar . Richting Naardermeer en komen weer plaatsjes tegen waar ik nog nooit van gehoord heb. Bij Huizerhoog moeten we dus even wat omhoog , maar daar blijkt weer zo’n lolbroek het pijltje omgedraaid te hebben. We merken het pas als we het dorpje weer uitgereden zijn. Dus terug omhoog en een paar km terug naar de Stichtsebrug. Heb spijt dat ik mijn gewone camera niet in mijn tasje voorop de fiets heb. Het is weer heel mooi onderweg , maar het is te ingewikkeld om via mijn telefoon fietsend foto’s te maken. Jammer dat ik het eekhoorntje dat over het fietspad loopt dus niet op de gevoelige plaat heb. Door het Kottersbos , waar we omringd worden door witte pluisjes, lijken wel uit de kluiten gewassen pollen.Gaan ook hele stukken door verschillende wijken van Almere.

havenalmerewolk

Gaan het natuurgebied van de Oostvaardersplassen in. Zien geen wilde paarden. Maar als we na 50km midden in het natuurgebied stoppen , zien we aan de kant van het restaurant karpers of snoeken naar lucht happen.

2-7karperoostwater

Manja moet op tijd terug zijn , dus die vertrekt eerder. Marijke gaat met Jacques verder en de rest gaat met de wind pal in ons gezicht verder langs het IJmeer. De meeste windmolens draaien behoorlijk. Proberen in een waaier te fietsen , maar lukt niet de hele tijd . De wind draait , gelukkig ook een tijdje van opzij en even in de rug. Bij Muiderberg twijfelen we nog even welke weg we moeten hebben. Maar gelukkig zien we vlakbij de snelweg een bordje staan. Nog even een brug of wat op en dan komen we aan in Weesp , door het oude dorp waar we opgehouden worden door een flink aantal trailers met paarden . Dus we zingen uit volle borst “ In een rijtuigie … en we kijken naar de kont van het paard”. Hebben dus genoeg energie over aan het eind van de rit. Welke uiteindelijk dik 87 km lang was. Het is voor mij absoluut niet automatisch dat ik deze tochten kan doen. Ben me elke keer weer bewust en dankbaar dat mijn lijf dit kan en denk aan alle mensen die dit ook nog zo graag zouden willen doen . En dat ik vijf jaar geleden de moed had om me aan te sluiten bij de fietsers die al wat jaren voor de vijf daagse tocht voor de kinderen van Alyn aan het trainen waren. Want wij trainen om 5 dagen in Israël te kunnen fietsen. Maar de kinderen van Alyn trainen elke dag om hun toekomst er wat rooskleuriger uit te laten zien. Hard trainen is voor hun niet altijd even automatisch . De beperkingen ,geestelijk en /of lichamelijk , de pijn , de frustraties , het verdriet, de onmacht , maar ook de vorderingen en de positieve resultaten , dat is het waarvoor we het allemaal doen. Door het sponsorgeld dat wij mee ( moeten ) nemen , wordt hen de zo goed mogelijke, per persoon aangepaste therapie en andere benodigdheden , zoals rolstoelen , looprekken, beugels en fietsen, gegeven. Foto’s en video’s zijn te zien op www.alyn.org en www.alynactive.org . Het sponsorgeld krijgen we ook niet automatisch, iedereen probeert dat op zijn / haar lucratieve wijze bij elkaar te krijgen. Ik probeer dat door jullie op de hoogte te houden van al onze voorbereidingen voor de bijzonder indrukwekkende tocht , dit jaar door het noorden van Israël. Het is niet makkelijk om de verhoogde sponsor bijdrage bij elkaar te krijgen. Dus iedereen is heel erg blij met een donatie. Wil je iemand persoonlijk sponsoren , zet dan ajb zijn/haar naam bij de gift. Het komt allemaal heel goed terecht. Rekening nummer Alyn NL63ABNA0608247529 .

Wens iedereen een hele goede week !

fiets1route

Judy

https://www.relive.cc/view/1063744296 is de rit in beeld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.