Alyn 2017 # 8 Record!

Record !

25-6-2017

Oké we gaan er voor. Voor vandaag opgegeven voor een toertocht van 160 km. Samen met Manja, Daphna, Vera, Micha G. en Jaron gaan we de uitdaging aan. Heb ooit zo’n drie jaar geleden met de Dam tot Dam fietstocht 125 km gereden. Ben gewoon zo brutaal om mijn record te gaan proberen te verbeteren. Heb geen idee of ik het aan kan , dus heb al een aantal dagen de kriebels en de zenuwen. Alsof het helpt leg ik al mijn spullen , voor mijn doen, ruim van te voren klaar. Mijn beste fietsbroek, zalfjes , paracetemol ,Alyn T shirt met mijn naam erop en check of mijn metertje het doet. Afgelopen woensdag met Daphna, Manja en Ellis een rondje gefietst en deed mijn metertje het niet. Deze dames kunnen heel hard fietsen en had geen idee dat ze vaak rond de 30 km gingen. Dus ik er maar tussen en achteraan buffelen, in de hitte. Het leek hen heerlijk om in de Westeinde plassen even een frisse duik te nemen. Niets voor mij en heb dan ook keurig op alle fietsen gepast en foto’s gemaakt.

zwemmenkoudwest

Gelukkig bleek alleen de sensoren van mijn metertje niet goed afgesteld te zijn. Op naar Borchland waar de start van de Tour rides begint. Zo hebben we al zeven km gefietst voordat we echt beginnen. Shimon, Peter en Steve van Maccabi Cycling zijn er ook. Zij gaan op hun eigen veel snellere tempo.

dscn0629dscn0631 Vera , Manja, Judy,Jaron, Daphna en Micha

Wij willen het gewoon uit kunnen rijden. Het is vandaag rond de 18 graden en hoewel buienradar en het KNMI aangeven dat het niet zou regenen , begint het al met motteren. Hoop dat het stopt. We beginnen vol goede moed , maar na zo’n 15 km besluiten we ietsje langzamer dan 30km/uur te gaan fietsen , we moeten er nog 135. En in dit tempo is het nu nog wel even vol te houden. We fietsen rond de 28 km/uur. Fietsen keurig in een treintje en ik kan me redelijk tussen ons groepje staande , zittend op de fiets , houden. Micha is dit jaar begonnen met fietsen en traint zeer fanatiek en gaat als een speer. Zijn tweede tocht van 160 km. Het houdt niet op met regenen, maar gelukkig fietsen we een groot deel met de flinke wind mee. De route is heel erg goed uitgezet en we volgen keurig de bordjes. Van Amsterdam naar Loenersloot door naar Breukelen, Langs het Amsterdam-Rijnkanaal . Allemaal nog bekend terrein. Door naar Maarssen, langs Nijenrode naar Bilthoven en de Bilt.

bunnikstaydscn0632

Na 50km is de eerste stop bij Stay okay in Bunnik Even een banaan en rustig wat uit de bidon drinken. Dit gaat op de fiets toch maar met enkele slokjes tegelijk. Onderweg zien we veel fruitbomen en worden ook de kersen en aardbeien aan de kant van de weg te koop aangeboden. Jammer , maar die nemen we niet mee. We komen John tegen , die vanaf Abcoude de route is gaan volgen. Gelukkig waarschuwt hij ons voor een geinponem die één van de pijlen de andere kant op heeft gezet. Hij en wij fietsen op ons eigen tempo verder. Even later heeft Jaron een lekke band. Gelukkig zijn alle middelen en man-vrouwkracht voorhanden om het snel te repareren.

onderweg

De boer die net keurig in het pak uit de kerk komt , komt vragen of hij ons kan helpen. En het houdt maar niet op met motteren. Bij het stilstaan koel je snel af en ben je blij dat je weer op de fiets kan om je weer warm te fietsen. Om achter iemand te fietsen is wel wat makkelijker omdat diegene als windstopper fungeert. Jaron pikt me af en toe op om weer bij de groep te komen maar met nat weer en een nat wegdek spat er veel in je gezicht en tegen je aan. Mijn zonnebril , wel nog steeds op , had wel wat ruitenwissertjes kunnen gebruiken.

dscn0634dscn0636dscn0635dscn0637

Aan veel bomen hangen plastic rood met witte plastic waarschuwingslinten dat we op moeten passen voor de processie rups. Die zien we niet , wel dromedarissen, ezels en kleine struisvogels, naast de koeien , paarden, geiten , ganzen en schapen. We komen aan bij Amerongen en voel meteen het vals plat van de weg , oké rustig aan naar boven met de gedachte dat de anderen op een gegeven moment weer op me zullen wachten. Alles is goed uitgepijld , dus moet niet mis kunnen gaan. Na 100km stoppen we weer even om wat te eten en te drinken. Meestal heb ik geen behoeft om iets te eten , maar lijkt me nu wel verstandig en merk dat mijn lijf het wel kan gebruiken . We gaan verder , maar omdat ik mijn reep nog niet op heb wordt er “stop” geroepen. Manja valt bijna uit stilstand met haar fiets over zich heen. Blauwe plekken komen meteen op en het vallen en stoten crèmepje wordt aangesproken. Als ze haar aangeklikte fiets niet had gehad had ze waarschijnlijk in een verdekt slootje gerold. Hebben na 117 km de officiële stop en eten en drinken wat. Je kan er ook je fiets nog laten nakijken. Maar is gelukkig niet nodig .

pechdscn0639

Het idee dat we nog maar 60 km moeten , klinkt aanlokkelijk. De route is echt uitgezet door prachtig gebied , zowel qua natuur als qua wegen, maar zeker ook Qua huizen. Zien echt schitterende huizen, maar vooral het witte kasteeltje lijkt zo uit een sprookjesboek te zijn gekomen. Na de 130km heb ik even een momentje van” mag het niet even wat langzamer “. Maar denk aan alle mensen die mij al gesponsord hebben en me steunen. We moeten nog wat kilometers , maar ook financieel zijn we er nog lang niet. Op mijn tasje heb ik het fotootje van Or .

dscn0645

Eén van de bekende kinderen bij Alyn. Zou zo fantastisch zijn om zijn enthousiaste blik weer te zien in Oktober. Langs Zeist ,via Bosch en Duin, weer naar Bilthoven naar Maarsenveen, langs de andere kant van de Vecht terug.

dscn0640dscn0642

Baambrugge en Abcoude , maar samen uit samen thuis, Vera fietst mee tot het eindpunt. Worden daar met een medaille en een “we did it”bord onthaald . Even bijkomen en wat drinken en dan nog 7 km naar huis. Mijn benen tintelen maar verder voel ik me prima.

voeten Allemaal opspattend zand en blubber na de koude, natte en winderige fietstocht.

Het record verbroken en trots op ons allemaal. Het is en blijft wonderlijk dat er zoveel meer in een mens zit dan we vaak bewust zijn. Nooit in mijn lang zal iedereen leven, leven kunnen bedenken dat ik qua afstand van Amstelveen tot voorbij Antwerpen zou kunnen fietsen. Zou het ook zo fijn vinden als alle kinderen van Alyn elke keer weer hun eigen record zouden kunnen verbreken . Zij hebben hopelijk nog een hele lange , maar nu nog zo moeilijke toekomst voor zich. Ook u/ jij kan ze helpen records te verbeteren. Een gift is fiscaal aftrekbaar , Alyn heeft een ANBI status. Als je iemand persoonlijk wil steunen, zet dan ajb zijn/ haar naam bij de gift. Rekening nummer Alyn NL63ABNA0608247529

Heel erg hartelijk bedankt !

Judy

https://www.relive.cc/view/1053598808 als je dit kopieert op je internet browser kan je onze rit meebeleven.

 

2 gedachtes over “Alyn 2017 # 8 Record!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.