Alyn 2017# 7 Opgelucht

Opgelucht

18-6-2017

Vorige week zondag toch nog maar een rondje gefietst in de namiddag. Wij konden niet mee met de Alyn groep die een toertocht deed. Maar het weer was te mooi om lekker thuis te blijven zitten. Er stond echter wel en behoorlijke wind. Fietste alleen met Jaron en die gaat echt een heel stuk harder als hij zou willen, maar hij heeft zich keurig voor mij ingehouden en we zijn begonnen naar Uithoorn te fietsen, via Vinkeveen naar de Ronde hoep via Waver weer naar Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen. De wegen bij de hoep zijn gedeeltelijk opnieuw geasfalteerd . Maar de natuurschoon blijft bijzonder. Er vlogen heel wat zwaluwen en het water werd ,op sommige plaatsn, al prachtig bedekt met waterlelies.

Woensdag 14-6 was het mooi weer en ’s ochtends had ik al een uurtje op de sportschool doorgebracht. Maar Manja appte of ik nog even een rondje met haar wilde fietsen. Natuurlijk, maar hoe ze er tijd voor had, snapte er niets van. Haar zoon had gehoord dat hij geslaagd was en er zouden ’s avonds mensen bij hun thuis komen om dat te vieren. Blijkt fietsen toch voor sommige mensen heel ontspannend te zijn. Kwam tot de conclusie terwijl ik op de fiets stap , dat één van de schroefjes op de onderkant van mijn schoen verdwenen is . Hierdoor zit het ijzertje los en kan je niet inklikken op je pedaal. Manja weet dat de fietsenmaker in Ouderkerk waarschijnlijk wel zo’n schroefje heeft. En gelukkig wordt het meteen gemaakt, zeker makkelijker en veiliger. Ze weet ook altijd heel goed de weg .Ze geeft mij de opties hoe we kunnen gaan fietsen. Nu weet iedereen denk ik zo langzamerhand wel dat ik weinig oriëntatie gevoel heb. Dus heb me geheel door Manja laten leiden, naar de Hoep, langs Vinkeveen, via Loenersloot en Baambrugge, Achter Abcoude langs weer terug. We hadden 36 km gefietst en ben toen nog maar even een beetje verder gegaan om toch die 40 km te halen. Wie had dat ooit van mij kunnen denken, dat ik nog een stukje extra ga fietsen om een mooi aantal kilometers op mijn tellertje te krijgen. In Italië zag ik al dat mijn metertje boven de 10.000 km staat die ik gefietst heb. Dat geeft ook wel een kick , zeker omdat ik weet dat het meer is ,omdat een fietsenmaker ooit mijn metertje per ongeluk op nul had gezet. Wist toen niet meer precies hoeveel ik had gefietst . Heb hem toen op een lagere kilometerstand gezet. Vond later ergens de echte stand , maar kon het toen niet meer verzetten.

abcoudeminder-zweeta

Donderdag het heerlijke nieuws gekregen dat onze middelste dochter Ayala geslaagd is voor haar HBO opleiding, wat een opluchting dat ze alles in één keer gehaald heeft . Wat heeft zij dat verdiend, zo hard gewerkt en zo haar best gedaan in alle opzichten. Echt trots ook op haar . En dan vandaag met Vaderdag toch maar lekker op de fiets. Met een klein gezelschap. Frank is helemaal uit Rotterdam gekomen om weer een keer met ons mee te fietsen. Hij heeft vorig jaar een behoorlijk fiets ongeluk gehad , dus zijn we extra blij dat hij weer van de partij is. Hij wijst me meteen op het feit dat mijn helm niet strak genoeg zit. En met alle ongelukken in mijn achterhoofd stel ik die meteen bij. Ook Eytan , de man van Daphna , komt aan fietsen. Hij besluit met John op te fietsen . Wij gaan richting Ijburg. Vraag aan Joeda waarom hij het shirt van Marja heeft aangetrokken.

joeda

Wel een hele grappige gewaarwording en er worden eventjes heel veel grappen gemaakt ,maar dan moeten we de bruggen op. Gelukkig gaat dat steeds beter . Door Durgerdam , met zijn prachtige huisjes aan het water. Ga de volgende keer toch maar weer mijn kleine fietstasje voorop doen met een fototoestel. Want met je mobiel foto’s maken, op de fiets, lukt echt niet . En stoppen is geen optie. Fietsen een groot gedeelte langs het Ijselmeer via Uitdam naar Monnickendam.

janfrankvolendammarken

Daar stoppen we om iets te drinken. Het is warm vandaag zo’n 27 graden en gaan dan ook onder de parasol zitten. Ze hebben liever niet dat we de meegebrachte etenswaren op het terras opeten , maar eten onze bananen rustig op , Is toch beter dan een gebakje , niet waar ? Worden getrakteerd door Jan die jarig is geweest.

monnikendam

Gaan dan naar Broek in Waterland. Het is druk op de paadjes, dus fietsen we voorzichtig en roepen of er iemand van voor of achter ons , ons in wil halen. We hebben er best een aardig tempo in, maar genieten allemaal van het groen, de pittoreske huisjes en de dieren in de wei. En ook op de weg terug nemen we nog wat bruggen mee . Zo is de Zeeburgerbrug eentje die behoorlijk lang omhoog gaat ,maar dat is allemaal te overzien. Als we weer bij de Amstel zijn komen we Eytan weer tegen. Hij heeft er al 61 km opzitten. Hij verteld ons dat hij eigenlijk helemaal niet van plan was om met ons mee te fietsen , maar toen hij ons bij het Kalfje zag dacht hij: “ach laat ik even meefietsen”. Had nooit meer als 25 km gefietst. Nou zo ben ik ook begonnen. En dit jaar rijd ik voor de vijfde keer mee met Alyn. En misschien wordt dit wel mijn laatste jaar. Het is een super goed doel www.alyn.org , maar we moeten het sponsorgeld wel bij elkaar kunnen krijgen. Morgen een spijbeldag en gaan we bij Paul in Den Haag fietsen. Ook weer een uitdaging / happening .

route

19-6 Een echte spijbel dag, nou ja heb er geen klanten voor afgezegd ,maar er is natuurlijk altijd wel wat te doen. Maar om weer in de buurt van Den Haag te fietsen en het is mogelijk moet je dat natuurlijk niet laten gaan. Een heerlijk ontvangst bij Paul en Joppie in de tuin.

dscn0600dscn0601dscn0602

Genoeg te eten en te drinken zelfs voordat we nog maar iets gedaan hadden. Drink al behoorlijk wat water want er zijn vandaag tropische temperaturen voorspeld. Vandaag fietst Bernard ons mee. Hij woont en Zoetermeer en heeft ook vandaag vrij kunnen plannen. Het is zijn eerste kennismaking met een gedeelte van de Alyn ploeg. Hij gaat dit jaar ook mee naar het noorden in Israël om vijf dagen voor Alyn te fietsen. Ook Fred is weer van de partij. Evenals Ingrid en Ron. Als iedereen volgetankt is gaan we onder leiding van Paul richting de duinen. Arnold rijdt achterop , want hij kent de weg daar ook op zijn duimpje. Het valt me zwaar. Fietsen gaat moeizaam en het lijkt wel of ik niet vooruit kom. Krijg af en toe een zetje van Shimon en Arnold blijft bij mij in de buurt. Mijn metertje valt af en toe uit. Omdat het zo belabberd gaat vraag ik aan Frank hoe hard hij rijdt , om te checken of mijn metertje het wel doet. Hij doet het wel , maar ik doe het niet. Heb het gevoel dat ik pap in mijn benen heb en vraag mezelf af waar dit nou aan kan liggen. Fietsen naar de watertoren en naar Meijendel , richting Scheveningen. Houden even stil bij de Waalsdorpervlakte.

dscn0603

Ik herken wel en aantal punten die we de vorige keer ook gefietst hebben. Via Wassenaar naar de Horsten , geen koning of koningin te zien die me even komt aanmoedigen. Probeer allerlei excuses te verzinnen waarom het zo traag bij mij gaat, te weinig ontbeten , gisteren te veel energie verbruik. Ik kom er maar niet achter. Ook de banaan biedt geen soelaas. We gaan na 30 km op zoek naar een plek waar we kunnen lunchen. De eerste drie blijken op maandag gesloten te zijn. Dus fietsen we door. Esther vliegt even uit de bocht en heeft even nodig om het geratel in haar fiets te ontdekken. Wij wachten en een mijnheer die langs fietst vraagt of hij ons even een foto zal maken, graag. Mijn fiets valt om en merk dat mijn remblokje tegen mijn wiel aan zit. Zou dat nou het euvel,zijn dat ik niet vooruit kom? En ja hoor! Na deze van mijn wiel te hebben gehaald , fiets ik zo zeven tot acht kilometer harder .

dscn0605dscn0607dscn0604

Even op adem komen en mijn baviaanbillen vast insmeren met arnica.

dscn0610dscn0609dscn0614dscn0620dscn0622dscn0622

Jaron , Ingrid, Vera ,Martin, Arnold, Paul, Ron, Frank, Bernard en Joeda

Hierna gaat het allemaal een stuk makkelijker en ben ik zo opgelucht dat het alleen maar een technisch mankement is en geen lichamelijke. Paul zoeft weer voor ons uit , want we moeten redelijk op tijd terug zijn. Martin die ook vandaag met ons mee fietst vliegt vanavond weer terug. Fietsen langs de in aanbouw zijnde Amerikaanse Ambassade en heerlijk koel door het bos.

dscn0625dscn0626

Bij terugkomst staat er heerlijke meloen klaar en weer drinken. Willen voor de file weer terug zijn dus fietsen inladen en in de auto naar huis. Shimon is na de lunch terug naar Amsterdam gefietst. Het was een heerlijke , bijzondere en in alle opzichten goed georganiseerde dag. Dank je wel Paul en Joppie.

den-haag

Dit alles om samen met nog 400 internationale fietsers eind oktober voor alle kindertjes bij Alyn een heel mooi sponsor bedrag te kunnen overdragen. Natuurlijk kunt u ons financieel steunen , op Rekening nummer Alyn NL63ABNA0608247529, als je iemand persoonlijk wil sponsoren zet dan ajb haar/ zijn naam bij de overboeking. Alyn heeft een ANBIstatus.

Wens iedereen in alle opzichten nog een hele zonnige week !

Judy

5 gedachtes over “Alyn 2017# 7 Opgelucht

 1. Allereerst gefeliciteerd met Ayalla, zo goed dat ze het gehaald heeft. Ze is een doorzetter!!
  En haar moeder ook, je geeft niet op hè!! Zo knap en dapper van je….van de hele ploeg trouwens.
  Het houd je jong en vitaal….en je helpt er ook nog eens kinderen mee.
  Goed bezig!!!
  Ik vond dat remblokje wel een mooi verhaal!! Je verhalen blijven boeien…..nogmaals….al zitten denken om er een boekje van te maken?
  Zou heel leuk zijn en je schrijft geweldig leuk!

  Gr. Joke

  1. Hé Joke, bedankt voor je leuke reactie !Super om te weten dat je mijn verslagen ( met plezier) leest ;).
   Komende zondag gaan we met een groepje proberen ons afstandsrecord te verbeteren. Zal heel goed opletten hoe het met mijn remmen staat.
   Liefs en wie weet tot gauw, Judy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.