Alyn 2017 #5 Mazzel

Mazzel

21-5-2017

Dinsdagavond vraagt Manja op de Alyn app, wie er een rondje mee gaat fietsen. Het is een gewone werkdag , maar ook mooi weer voor de andere dagen is weer kou en regen voorspeld. Juist lekker om even na het werk en rondje te gaan fietsen , dus meld me maar aan. We blijken de enigen te zijn die tijd en zin hebben. Nu weten jullie natuurlijk allang dat is de zwakste schakel in het fiets groepje ben, altijd achteraan . Maar ik heb mazzel dat Manja om mij op sleeptouw wil nemen. We gaan richting Ronde Hoep en via Botshol naar Vinkeveen en door Baambrugge. Nemen even de tijd voor een selfie met een typisch Nederlandse achtergrond.

manja

Mazzel dat het rondje ook weer eindigt voor ons huis . Heb er dan wel 45km opzitten , wat ik wel een rond vind in plaats van een rondje. En dat op een doordeweekse dinsdag. Maar ja, volgende week zitten we op de fiets in Italië en dat is echt andere koek. Dus elke kilometer die ik kan maken moet me straks de kracht geven om niet in paniek te raken als we de zoveelste berg op moeten. Moe , voldaan en blij dat ik het toch gedaan heb .

blauw

21-5-2017 De fietsen zitten nog niet in de fietskoffer , dus geen excuus om deze zondagochtend nog even met de Alyners te fietsen. Ook de Maccabi ploeg staat bij het Kalfje. David G. weet weer een mooie tocht. Hij gaat dit jaar de tour for life fietsen en maakt dus vele kilometers. Beginnen weer met een gedeelte Hoep, via Waver, langs Abcoude naar Baambrugge , maar nu komen we er via de andere kant. Van Loenersloot naar Vreeland en Nigtevecht. Het is overal prachtig groen, komen veel molens tegen. Maar geen tijd om een groepsfoto te maken. Een deel van de Italfun fietsers is al onderweg naar Toscane. Wat een mazzel dat we deze zondag ook nog even wat kilometers kunnen maken. Iedereen blijft heel aardig op mij wachten als ik na zoveel bochten de groep niet meer zie. We fietsen door prachtige landweggetjes , maar er rijden ook aardig wat motoren en auto’s . Die niet allemaal er op beducht zijn dat ook fietsers genieten van de natuur. We rijden in principe nooit met meer dan twee naast elkaar , maar zelf dat is op deze wegen soms te veel. Er wordt dan ook vaak geroepen dat er een auto voor of van achteren komt. Ook de paaltjes op de weg worden door geroepen. Bij Uitermeer maken we een stop om lekker buiten op het terras wat te drinken.

witdavidDavid P.,Manja, Esther,Jaron, Marja, Daphna,Juda, Joop en Jan mccen Arnold          kanon

We fietsen langs de Vecht en nemen hier en daar een bruggetje mee. Het is druk met fietsers en iedereen lijkt uitgelaten. Totdat ik met een smak, bij Driemond net voor de brug, languit op de weg lig. Ze zijn daar bezig met de weg en hebben er twee betonnen platen neergelegd . Maar zover van elkaar dat het zo breed is als een tramrails. En daar fietste ik dus zo in. Mazzel dat er een mijnheer achter me fietste die begreep dat ik bij de groep hoorde en de rest waarschuwde dat ik gestrekt lag. Ik ging zitten en keek even hoe en waar ik terecht gekomen was. De aardige mijnheer vertelde dat gelukkig mijn fiets niet beschadigd was, nou dat zou me werkelijk worst wezen. Die dikke bult op mijn arm, daar maakte ik me even zorgen over. Schaafwonden op mijn handen en benen. Daphna komt met Sterilon , Juda met pleisters, Arnold met druivensuiker en Marja met water en Jaron haalt de Arniflor uit mijn fietstasje. Kan gelukkig alles bewegen , wat heb ik een mazzel ! Zag mijn arm al bijna in het gips , maar werkelijk wonder boven wonder alleen maar beurs en schaafwonden. Stap weer op mijn fiets en we fietsen via het gein en het AMC weer naar Ouderkerk. Wellicht is het goed dat ik nog zo’n 15 km moet fietsen , verkrampen mijn spieren niet. Thuis toch nog maar even gekeken wanneer ik de laatste tetanus prik heb gehad .maar ook dat zit goed. Zou die mazzel ook zo aan de kinderen van Alyn gunnen. Maar die hebben voordat ze bij het Alyn revalidatie centrum komen vaak al een lange ziekenhuis opname achter de rug. En dan wordt er daar heel hard aan hun revalidatie gewerkt. Met verschillende therapieën en daar proberen we (extra) geld voor op te halen. Want elk kind heeft daar het recht om de beste therapie die er voor handen is te krijgen. Wat zouden we een mazzel hebben als jij/u /jullie ons daarbij zouden kunnen helpen. Maar we kunnen het ,eerlijk gezegd, niet zonder jullie steun. In Nederland wordt er alleen maar met vrijwilligers gewerkt , dus al het geld dat in Nederland op de rekening komt , welke als gift fiscaal aftrekbaar is , gaat naar Alyn Israël. Als je iemand persoonlijk wil sponsoren zet dan ajb zijn of haar naam bij de overmaking. We zijn jullie allemaal heel erg dankbaar !

 

 

21-5

Voor de Ajaxieden onder ons en alle  anderen natuurlijk ook , veel plezier woensdag !

Hoop in de gelegenheid te zijn om de verslagen uit Italië door te sturen, dus kijk af en toe maar even op de site .

Arriverdeci ,

Judy

4 gedachtes over “Alyn 2017 #5 Mazzel

 1. Beterschap met je arm hoor 🙂 Rust reinheid en regelmaat zou ik bijna zeggen maar hopelijk komt het goed.
  Heel goede tijd in Italië gewenst!
  Wat geweldig dat jullie dit doen en mooi om de verslagen te lezen.
  Lieve groet ook voor Jaron en de anderen

  1. Wat lief van je Agaath en wat leuk te weten dat je mijn verslagen leest!
   Hoop dat alles heel goed bij je gaat , hopelijk tot gauw !X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.