Alyn 2017 # 5 Israel

Dag 4 1-11-2017

Het internet in het hotel is zeer zwak , kon daarom gisteren mijn blog met foto’s niet plaatsen . Bij het oplossen van de foto’s miste ik er behoorlijk wat . Dit lag niet aan het internet maar aan het feit dat mijn geheugen kaartje van mijn fototoestel vol was . Jammer maar helaas , verder geen leed .Op het kaartje , zie dag 1 of www.alynride.nl, staan behoorlijke heuveltjes . John maakt ons er echter op attent dat de schaal heel anders is als de vorige dagen . De touring fietst met ons mee, ga er dus maar vanuit dat dit goed te doen moet zijn . Het is warm en iedereen die dat wilt wordt bespoten mer zonnebrandcreme. Voor de start wordt dagelijks Tefilat Haderech gezegd , het gebed voor een goede reis en een veilige aankomst , gaan we op weg , richting kiboets Ein Hanatsiv . Een kiboets waar zowel mijn oudste als jongste dochter een tijdje gezeten hebben. Daar zullen alle groepen aankomen ,om van daaruit met bussen naar Jeruzalem te gaan . Daar is vanavond de slotavond en krijgen we onze 5 jaar meedoen jasjes. Een gesponsord jasje zullen we maar zeggen , maar wel mijn  duurste jasje ooit .  Het is een jasje dat je nooit aandoet , alleen  maar op slotavond van Alyn.Het is  65 km fietsen naar de kiboets . De groep fietsers is groot en het is goed oppassen dat je niet tegen elkaar aan fietst . Zit goed vooraan en de heuveltjes zijn nauwelijks te vergelijken met de dagen hiervoor .

Oké soms wel even rustig doortrappen , maar is goed te overzien . Rechts van ons zien we Tiberias en links van ons ligt Jordanië .

Het verschil qua niveau is goed te merken als we stoppen . Moeten best wel even wachten totdat de laatste binnen is  . Er is een extra stop om de bidons bij te vullen. Fietsen weer verder , praat met Brad uit Miami die hier met zijn vrouw Lauren en twee kinderen Scott en Erica meefietst . Dat is een boel sponsorgeld om op te halen , het is ze meer dan gelukt. 

Brad, Lauren , Scott en Erica uit Miami

We fietsen ook door de plantages van de kiboetsiem . Zien bananenplantages en dadelbomen .

Sabra’s

Het is zo warm dat in een bocht weer vrijwilligers staan die ons nat spuiten , heerlijk. Het tempo is het tempo welke we normaliter in Nederland fietsen  ,de meestal glooiende heuvels nemen we op de koop toe . Bij de pitstop in een kiboets zien we net de challenge vertrekken. Lekker weer wat zoute mais snack , dadels en druiven en een reepje achterin mijn shirt voor later .

Shimon met spiegelbeeld van mij en de groepMicha , Frank en Jaron en de ambulance die ons begeleidt.

Gaan een stukje naar beneden , maar de wind is zo sterk , het is net alsof je tegen een muur aanfietst . Daarna op een niet echt goed geasfalteerde weg , waar ook veel steentjes liggen , gaan dus voorzichtig langzaam verder. Het is een gebied  waar de kiboetsiem hun plantages hebben . Komen na 65 km en een laatste klimmetje, zoals Shimon zou zeggen “ja, ja”, aan in kiboets Ein hanativ , waar een deel van de mountainbikers al aan zijn , ook Joey .

Joey , vriendje van de eerste klas lagere school.Alayne , hoofd van de vrijwilliger

 

Zij hebben vandaag met een groep kinderen van Alyn gemountainbiked .Er staat weer genoeg eten en drinken klaar en doe lekker mijn schoenen uit en we komen even bij op de matten die op de grond zijn gelegd  . Fietsen worden straks met vrachtwagens naar de plaats gebracht waar we morgen beginnen. We zijn dan vanavond wel in Jeruzalem ,voor de slotavond, maar worden morgen zo’n 50 km buiten de stad gebracht . Vandaar fietsen we door de heuvels naar Alyn . Waarschijnlijk de zwaarste beklimmingen , maar  met de mooiste beloning , de blije gezichtjes van de kinderen en de familie en vrienden die ons op staan te wachten . 

Wordt vervolgd … 

 

Warme groet,

Judy

4 gedachtes over “Alyn 2017 # 5 Israel

  1. Lieve Judy,
    Dank je voor je mooie reisverhalen. Ik fietste ahw iedere dag mee.
    Ik heb bewondering voor je. Knap dat je dat met alle worstelingen daarbij, allemaal toch maar weer doet. Je bent een kanjer!
    Liefs,
    Yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.