Alyn 2017 # 4 Dag

Dag

Wie had ooit kunnen bedenken dat ik liever met  Moederdag op de fiets zou zitten dan een ontbijtje op bed te krijgen, met of zonder kruimels. Maar vandaag was zo’n dag. Het zou pas om 14.30 gaan regenen, dus dat bood perspectief. En het feit dat Feijenoord om 14.30 zou spelen voor het landskampioenschap , was voor maar een enkeling een bijkomende zaak. Eindelijk zonder windjack ,extra benen en/of armen. Op weg naar het Kalfje . Er is een behoorlijke groep op komen dagen . Ook het Maccabi Cycling team staat er . Deze zomer doet er voor het eerst een Nederlandse delegatie fietsers mee met de Macabiade, de joodse Olympische spelen, in Israël. Dus de Maccabi groep gaat hard .Ook zij hebben het eerste gedeelte naar Uithoorn flink wind tegen.

img_4494img_4493

Maar gaan als een speer langs ons. Bij Uithoorn haken er wat mensen af en gaan we verder naar Vrouwenakker ,wel toepasselijk vandaag . Maar we hoeven niet te ploegen wel  even buffelen voordat we aan de koffie kunnen. Fiets een stukje achter Marijke en daarna achter Jaron aan. Dat scheelt , want het zonnetje schijnt wel, maar aan de vlaggen te zien hebben we de wind pal in ons gezicht. Over anderhalve week zitten we drie dagen achter elkaar op de fiets in Italië. Moet wel nog even mijn fiets bijstellen , denk ik. Heb tintelende vingers en afstappen van de fiets is behoorlijk gevoelig in mijn rug. Maar we gaan er in Toscane gewoon weer een feestje van maken. Daar hebben ze per slot van rekening ook een busje dat achter ons aan rijdt. Is natuurlijk niet de opzet maar wel een veilige zekerheid. We steken met het pontje het Braasemermeer over.

img_4496uitzichtimg_4497

En daar gaan we richting het haventje waar we van verschillende richtingen samenkomen. De plaatselijke voetbalploeg verzamelt zich en gaat per boot naar de wedstrijd. Onze  groep splits zich na de consumpties .

iedereenboothaven

Jaron, Marijke, Arnold , Manja, Daphna,David,Joop, John, Juda, Vera, Micha en Frank

sluis

Degenen die er snel vandoor willen en degenen die nog even van de pauze genieten. Eindelijk een heel stuk wind mee. Maar ik vraag toch even of we kunnen stoppen voor een typisch Nederlands plaatje. Een draaiende windmolen op de achtergrond , een groot meer met zeilboten en een flinke wolkenpartij.

fietsjaronpower

We fietsen naar Rijsenhout langs het water ,  het gaat best wel hard. Ik fiets zoals gebruikelijk achteraan , maar fiets wel behoorlijk boven de 30km/uur . De dagen gaan zo snel, de weken vliegen voorbij. En hoewel we elke zondag proberen te fietsen lukt dat natuurlijk niet altijd. Dit jaar kwam dat tot nu toe vooral door het slechte weer. Helaas gaan niet alle fietsers die op zondag meefietsen mee naar Alyn. Maar gelukkig zijn er ook mensen die niet met de Amsterdamse groep meefietsen , die wel meegaan naar Alyn. Het fietsfestijn is voor iedereen toegankelijk, net zoals iedereen dat is bij  Alyn. Er worden kinderen van alle leeftijden, gezindten en achtergronden geholpen bij hun revalidatie. Het is indrukwekkend om te zien hoe vrij, positief en enthousiast de kinderen zijn, ondanks hun beperkingen. Natuurlijk heeft iedereen zijn/ haar zware momenten en soms zelfs dagen of weken. Dit geldt natuurlijk voor de kinderen , maar zeker ook voor hun ouders , broertjes , zusjes en andere betrokken familieleden. Maar ook het personeel dat dag in, dag uit zijn en haar uiterste best doet om de kinderen een zo goed mogelijke toekomst te bieden. Geen dag is gelijk .Als je door het Alyn revalidatie centrum loopt merk je hoe ongedwongen de sfeer is , de ouders worden betrokken bij de therapieën , de Cliniclowns lopen er rond, er is muziektherapie en in de speciaal aangelegde oefentuin worden ook kleine dieren met hulp van de kinderen verzorgd. In het aangepaste zwembad wordt dagelijks geoefend . Om het Alyn zo “makkelijk” mogelijk te maken proberen we door deze sponsor fietstocht de financiële uitdagingen te ondersteunen. Iedereen die mee wil doen met de vijf daagse fietstocht is van harte welkom. Dus als je je aangesproken voelt ,of meer wil weten over Alyn , kijk dan eens op www.alyn.org . Stuur me een berichtje, of maak belangstellenden bijvoorbeeld attent op deze site .

 

routes

Wens jullie allemaal nog een mooie dag, week, maand , jaar etc.

Judy

Rekening nummer Alyn NL63ABNA0608247529, als je iemand persoonlijk wil sponsoren zet dan ajb haar/ zijn naam bij de overboeking. Alyn heeft een ANBIstatus.

4 gedachtes over “Alyn 2017 # 4 Dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.