Alyn 2017 #3 Door

Door

7-5-2017

Het was een week met veel emoties. Nu is de week van 4 en 5 mei altijd al extra beladen. Maar ook in Israël is vorige week Onafhankelijkheidsdag gevierd .Deze wordt vooraf gegaan met de herdenking van de burgers zowel als militairen , die zijn omgekomen door en tijdens de oorlogen en aanslagen in het 69 jarige bestaan van de staat Israël. Maar ook binnen de vrienden- kennissenkring van de fietsers worden we geconfronteerd met heftige emoties. En dan snap je soms niet dat de wereld niet eventjes stil staat , want voor menigeen staat de wereld dan figuurlijk wel stil. Maar om je heen draait alles gewoon door. Je hoopt dat er voor menigeen snel wat zonnestralen door zullen komen. Ondanks dat het begin mei is , is het hier in Nederland nog behoorlijk koud. Dit is ook één van de redenen dat ik al een aantal weken niet gefietst heb. Maar ook daar moeten we mee doorgaan.

img_4442vogel

Italfun is al over een paar weken. En fun is het zeker in Italie . Martin en Jenny zijn al druk in de weer om alles weer tot in de puntjes te organiseren. Er zijn weer nieuwe wegen, bergen en restaurants uitgezocht .Dit jaar gaan er wat minder mensen mee ,maar het afzien zal er niet minder om zijn.In Amsterdam en omgeving fietsen we alleen maar op platte vlaktes , maar in Toscane is het echt wel eventjes wat anders. Oké , hier hebben we wind en kou maar dat is echt andere koek. Dus deze zondag : 10.00 uur Kalfje om toch maar even de broodnodige kilometers te maken. Weer flink ingepakt en de kilometerstand op 0. Het Maccabi Cycling team , dat de afgelopen winter de spinning honneurs heeft waargenomen , vertrekt ook om 10.00 vanaf ’t Kalfje. Stoere mannen en vrouwen die er hard tegenaan gaan. Nou is het niet zo dat wij watjes zijn, maar die groep heeft wel een erg hoog testosteron gehalte. Wij gaan in ieder geval richting Uithoorn en wachten daar tot de onze groep weer compleet is. Uithoorn is regelmatig het begin van een tocht , daar beslissen we dan welke kant we opgaan. Vandaag hebben enkelen een restrictie en wel Ajax genaamd . Daar kan ik me werkelijk niet druk over maken. Het is alleen wel leuk als ze winnen, dat komt de sfeer wel ten goede bij ons thuis. We fietsen verder naar Woerdens verlaat, de wind is straf en het is ondanks dat we flink ons best doen niet warm.

sniepimg_4445

Bij de stop, bij een prachtig natuur gebied ,waar alleen fietsers kunnen komen, gaan de meeste van ons dan ook maar aan de warme chocolademelk. We worden ook op taart getrakteerd , omdat Mark binnenkort een bijzondere verjaardag te vieren heeft .

img_4458img_4451R0n, Marijke, Marion,Daphna, Manja, Vera,Mark, Judy en David.

Hij is dan niet in Nederland , dus hebben wij nu mazzel. We moeten door , dus flink trappen om een beetje warm te worden. Af en toe komt er een mager zonnetje om de hoek kijken. We besluiten om de wat langere weg via Baambrugge naar Amstelveen te nemen. Het is een mooie weg door weilanden en er zijn veel lammetjes en de schaapjes blaten er lustig op los. Wat ben ik bewust en dankbaar en bewust dankbaar voor alle zegeningen die mij treffen. Count your blessings is dan ook erg aan mij besteed. Altijd in mijn achterhoofd ,dat we deze tochten maken om eind oktober in goede conditie te zijn . Zodat we weer 5 dagen met de internationale groep mee kunnen fietsen voor de kinderen en ouders van Alyn www.alyn.org . Die kinderen zetten op zo’n dusdanige manier door. Zij doen zo erg hun best om zo goed mogelijk te revalideren. Daarom zetten wij ook door. Wij doen dat door zoveel mogelijk geld op te halen ,zodat ze alle denkbare mogelijkheden krijgen om een zo makkelijk mogelijk leven te kunnen leiden , met hun handicap. U/jij/ jullie kunnen ons daarbij helpen ,door geld over te maken. Alyn Nederland wordt gerund door vrijwilligers en heeft een ANBI status, elke gift is dus aftrekbaar van de belasting. .Alles wat er bij Alyn Nederland binnenkomt gaat naar Alyn Israël .Zodat ze er daar optimaal gebruik van kunnen maken.

route

Iedere fietser moet dit jaar een groot bedrag aan sponsorgeld meenemen. Daar hebben we echt uw/jouw/jullie steun heel erg hard bij nodig. Als je iemand persoonlijk wil steunen zet dan ajb de naam van deze fietser bij het overmaken. Uw/ jouw/ jullie steun wordt door ons, kinderen en fietsers, allemaal bijzonder gewaardeerd !

alyn-folder

Wens iedereen een warme , zowel letterlijk maar zeker figuurlijk, week toe !

Judy

Rekening nummer Alyn NL63ABNA0608247529

Een gedachte over “Alyn 2017 #3 Door

  1. Wij wensen jullie zo als altijd succes met het fietsen en wat ook belangrijker is , het sponseren ervan.
    Succes
    Carry en Ury

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.