Alyn 2017 # 2 Lente

Lente

9-9-2017

De weersverwachtingen zijn hoog gespannen. Volgens het KNMI wordt het vandaag 20 graden. Hoewel er natuurlijk meer dan genoeg te doen is voor Pesach ( Joods Pasen ) , geef ik mezelf de  vrijheid om toch maar te gaan fietsen. Per slot van rekening gaat Pesach over de uittocht van Egypte. Toen natuurlijk niet op de fiets  en duurde de tocht naar het beloofde land 40 jaar, voor mij nu even genieten van het feit dat ik nog even kan gaan fietsen. Dat geldt zowel voor geestelijk als  lichamelijk inspanning. Wetend dat er heel veel mensen zijn, zowel kinderen als volwassenen ,die op dit moment een strijd leveren tegen ziektes. En mensen die met het verlies van een dierbare om moeten gaan. Ik denk regelmatig aan ze en ben me heel vaak bewust hoe dun dat lijntje is tussen gezondheid en ziekte.

201681114592558201681114552833

En hoe dankbaar ik ben dat ik de vrijheid heb zowel om ook weer op deze  zondagochtend op die  fiets te stappen . Gezellig met een groep mensen waarvan het overgrote deel dit jaar ook weer voor Alyn gaat fietsen. De buiten thermometer staat op zes graden als we ons klaar maken. Toch nog maar even naar boven om een onderhemd , benen en armen aan te trekken. Om 10 uur is de groep compleet. Ook Jan uit Muiden en Vera en John uit Abcoude zijn present. Daphna komt ook aanfietsen , blijkt al een rondje Ronde Hoep met haar dochter achter de rug te hebben. Het is druk op de weg met fietsers. Met heel veel  snelle jongens en meisjes ( dames) , die ons met een noodgang voorbij fietsen . Maar ja wij fietsen voor het goede doel;). Natuurlijk doen wij ook ons best , maar als we in Israël voor Alyn fietsen is het geen wedstrijd. Het is een sponsortocht met best wel wat uitdagingen , maar er rijdt ook een bezembus achter . Dus als het echt niet meer gaat, kan je altijd afstappen en instappen.  Vorig jaar was één van de absolute hoogtepunten dat een aantal kinderen van Alyn meefietsten . Soms met hulp, maar het allergrootste deel deed het op eigen kracht. Ook de kinderen trainen het hele jaar door onder begeleiding van professionals , zoals fysiotherapeuten , en heel veel vrijwilligers. Zij kijken uit naar het event en het terechte enthousiasme waarmee ze begroet en gemotiveerd worden om zelfs de heuvels op een tandem of met handbike te beklimmen. Absoluut respect voor alle kinderen en hun begeleiders hoe ze ook op deze manier de revalidatie stimuleren.

heldenFietsen door de woestijn met de Alyn kinderen, 2016.

De vogels beginnen al vroeg met hun gezang .Het is zonnig en koud ,als we wegrijden van huis. Het ruikt hier en daar naar vers gemaaid gras . De eendjes zijn druk bezig met takjes te verzamelen voor hun nestje . Lammetjes dartelen door de wei. Kortom deze ene dag geeft echt een lente gevoel. We zijn met z’n 11en , richting wordt bepaald en we gaan weer vol goede moed op weg. Eind mei gaan we weer naar Italië om bergen proberen te beklimmen en ons tegoed te doen aan alle andere geneugten dat Toscaanse ons biedt. Alles super georganiseerd door Martin en Jenny die daar wonen. Martin is een begenadigd fietser , die als een herder heen en weer fietst om ons ( lees mij ) bij de groep te houden. Kortom dan moeten we wel al wat km in de benen hebben . Onze tussenstop wordt de Sfeerstal bij Vrouwenakker. Dus richting Uithoorn , waar we nu even de tijd nemen om bij de Mazzel op de foto te gaan.

9-4Met van links naar rechts (bovenste rij:Frank, Marijke, Jan, Daphna , Vera en Jaron , Arnold ,Ron, Judy, Manja en John)

mazzel

 

Er staat een aardig windje , gelukkig kan ik even bij Daphna aansluiten en blijf lekker achter haar aan fietsen. Net zoals vorige jaren ,wordt er op twijfelachtige kruispunten op elkaar gewacht. Arnold zoeft regelmatig met het grootste gemak langs ons. Hij is deze rit de oudste , maar hij fietst als de beste.

Bij de Sfeerstal even genieten van de zon, de bloesem en de bloemen.

9-3sfeerstal9-4-2tafel

Maar niet te lang , want er moet vanmiddag nog aardig wat gedaan worden voor Pesach. Maar met het idee dat we aardig wat calorieën verbranden kunnen we de komende dagen met smaak gaan genieten van de matses en alles wat daar bij komt. Via Vinkeveen weer naar Ouderkerk en na 61 km weer thuis. Het is echter niet warmer als 14 graden geworden.

Mijn eerste gift heb ik al gekregen , een ware stimulans om mijn verhalen te blijven schrijven van al onze fietsavonturen. Want het sponsorgeld moeten we wel bij elkaar zien te krijgen. Iedereen die de kinderen van Alyn een warm hart toedraagt begrijpt wat vooral zij moeten doen om alles uit het leven te halen , in hun geval door revalidatie ,wat mogelijk is. Foto’s en video’s van Alyn op www.alyn.org of www.alyn.nl . Meer weten , je kan/mag me altijd een berichtje sturen.

rit-9-4

Wens iedereen nog Pesach Sameach en fijne Paasdagen,

Judy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.