Alyn 2017 # 17 Be/ver-slagen

24-9-2017

Na zoveel goede wensen voor het nieuwe joodse nieuw jaar en met het bijbehorende ( te veel ) eten, hadden we  vandaag echt een hele goede reden om te gaan fietsen. Ook omdat het nu echt heel snel heel dichtbij komt .Heb de grote eer gekregen om person of the week van Alyn te worden. Eigenlijk omdat ik al vijf jaar lang een blog schrijf elke keer als we gefietst hebben. Grappig die Amerikanen begrijpen niets van mijn blog, gelukkig hebben we de/ook foto’s nog. In eerste instantie met de foto van mijn nicht Marja. Het grappige is dat de computer onze gezichten vaker door elkaar haalt, wij zien wel gelijkenis , maar computers zijn toch maar computers.

         

Ook op die dag krijg ik van Daphna die in Amerika is een foto doorgestuurd dat er zelfs een straatnaam in Amerika is met mijn naam . Daphna verstapt zich en breekt haar telefoonbotje, beterschap ! 25-10 Gaan we voor de tweede keer die maand naar Israël toe. Eerst gaan we voor een trouwerij en daarna om te fietsen. Kortom allemaal hele mooie , goede , fijne en bijzondere redenen om die kant op te gaan. Het ziet er dan ook naar uit dat we nog maar één keer in Nederland kunnen trainen. Dus wekker weer op zondag gezet en in de ( fiets) kleren. Het is heel erg mistig en het zicht is minder dan 100 meter. Andere glazen in mijn bril en alle hulpstukken , zoals armen en benen ,aan. We zijn met een heel klein groepje,Mark is er vandaag ook bij. Woont het grootste gedeelte van het jaar in Israël. Omdat het daar om 10.00 uur al te warm is om te fietsen starten ze om 6.00 en zijn ze meestal om 10.00 alweer thuis. Hij kon dus uitslapen vandaag. Joeda , Marja en John willen op tijd terug zijn om naar Ajax te gaan. Gaan dus maar richting Sfeerstal om daar wat te drinken en dan gaan Vera, Mark , Jaron en ik via een omweg naar huis. Mijn metertje begeeft het en zelfs het batterijtje is door de mist aangeslagen. Of is misschien op ,na al die kilometers. Gelukkig gebeurt het niet als we in Israël fietsen.Op de Amstel zet ik mijn bril af , die is zo beslagen is dat ik er bijna niets meer door kan zien.

Af en toe probeert het zonnetje door de mist heen te breken. Na 26 km zijn we (al) in de sfeerstal. Het is nog niet zoveel jaar geleden dat ik de sfeerstal al een mijl op zeven vond en blij dat we daar even konden stoppen.

 

Nu zijn we er en hebben het gevoel dat we net opgewarmd zijn, maar het weer is goed voor warme chocolademelk. Geen idee hoe hard we fietsen en hoe laat het is , maar we blijven als we met z’n vieren verder fietsen goed bij elkaar. Vera gaat weer full speed er tegen aan. Dus het is wel bikkelen voor mij. Omdat ik niet weet hoe hard we gaan probeer ik het bij te houden. Dat is wel het vreemde , als ik had geweten dat we tegen de 30km/ uur zouden fietsen , zou ik het wel welletjes vinden. Maar kan ook niet trots op mezelf zijn omdat ik misschien wel  tegen de 30 fietst. Psychologisch spelletje met / voor mijzelf. We fietsen naar het plaatsje Noorden , langs de koeien die vrij rondlopen . De anderen zijn al vooruit dus toch maar geen selfie met een koe.

Langs de Vecht en Breukelen naar Baambrugge en Abcoude .

De zon is doorgebroken en er zijn nog veel mensen die van deze mooie septemberdag genieten. We laten Vera in Abcoude achter , omdat ze daar woont en fietsen naar Ouderkerk. Zien dat de snelweg al vol staat met Ajax supporters. Oke, toch weer 80km gefietst , maar op vlakke wegen.

https://www.relive.cc/view/1199231002

Op www.alyn.org kan je ook de routes vinden die we in Israël gaan fietsen , met klimmetjes en al. Zo kan je t.z.t. ons ook “volgen”. Onderaan dit verslag kan je je mailadres invullen, zodat je meteen een mail krijgt als ik mijn verslag heb gepubliceerd . Handig ?!Je kan het ook weer verwijderen ;).

Als je nog een bijdrage wil doen voor dit bijzondere project , waar alle kinderen uit Israël en omgeving een beroep op kunnen doen , ongeacht achtergrond, overtuiging en religie , dan wordt dat door iedereen heel erg op prijs gesteld! Voor iedereen die dit al gedaan heeft : HEEL ERG HARTELIJK BEDANKT ! Giften/ donaties welke fiscaal aftrekbaar zijn heel graag op NL63ABNA0608247529 .Wil je iemand persoonlijk sponsoren , zet dan ajb zijn/haar naam bij de gift.

Wens iedereen hele spirituele dagen , tussen Rosj Hasjana (joods nieuwjaar) en Jom kippoer (grote verzoendag) en dat we allemaal een jaar vol gezondheid ,vreugde en vooral VREDE krijgen.

Alleen maar goeds voor jou/jullie en alle dierbaren om je heen , waar ook ter wereld !

Judy

P.S. En die 2000 views : wishful thinking ( 1x gelukt), Amerikanen maken alles groter dan wat het in werkelijkheid is 🙂

2 gedachtes over “Alyn 2017 # 17 Be/ver-slagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.