Alyn 2017 # 15 Rondje (?!) Stelling

# 15 Rondje (?!) Stelling
Het was nog een punt van discussie bij ons thuis. Fietsen we naar Uithoorn en doen we 120 km en wordt het totaal 150 km. Of gaan we met de auto naar Uithoorn en gaan we voor de 170 km. Rondje Stelling gaat langs veel forten en bunkers in Noord- Holland www.rondjestelling.nl .Weet dat het lang en ver is , maar het is voor mij de eerste keer dat ik deze toertocht ga fietsen. We besluiten ons aan te sluiten bij Manja en Daphna die voor de 170 km gaan. Arnold fietst ook mee, helaas kan Bernard op het laatste moment niet mee. We verzamelen om 8.15 in Uithoorn om daar om 8.30 te beginnen.

Het is hier en daar wat mistig, de weersvoorspellingen zijn echter goed, rond de 20 graden. Maar in het begin is het nog wel nodig om een jasje aan te doen. Kom nog een bekende tegen die als vrijwilligster werkt . Wat een organisatie om dit allemaal te organiseren en de routes uit te zetten. Er zijn natuurlijk ook kortere routes , John en Vera en Jan doen een andere route , we komen ze niet tegen. De eerste stop is na 35 km , een stempeltje en een muesli reep.

We fietsen door en missen net de pont over het Noordzee kanaal. Maar even bijkomen en kletsen met andere fietsers is ook leuk. Ze bewonderen ons om de afstand en dat stimuleert natuurlijk ook. Wat ook heel erg stimuleert is het feit dat we nog steeds donaties binnen krijgen.

We hebben het ook nog wel nodig om het bedrag dat we mee moeten nemen , bij elkaar te krijgen . We rijden door prachtige gebieden en de mooie plaatjes en vergezichten probeer ik af en toe met een fototoestel te pakken. Gaat niet altijd goed, maar doe mijn best. In veel kleine plaatsjes is het feestweek. In Krommenie staan veel mensen aan de rand van de weg om spulletjes te verkopen. Een beetje koningsdag idee, Echter er lopen niet veel mensen om de spullen te kopen. Rijden door velden eerst met aardappelen . Even verderop zien we boerenkool, rode kool en mais. Het gebied Buitenlanden vind ik wel weer origineel .De worst loopt nog als koeien door de wei.

We stoppen bij 90 km in Edam om iets te eten en te drinken , daar zijn we allemaal echt aan toe.

Weer een brug die open staat. Om 14.14 hebben we 100km gereden.Waar de volgende stempelpost is.

We fietsen gestaag door en het is heel gezellig met de groep. Iedereen houdt rekening met elkaar. We zien nog net de post na Volendam. Ze waren al aan het opruimen. We weten dat ze in Uithoorn om 17.00 sluiten . We weten ook dat we dat niet gaan halen , ondanks dat we best wel doorfietsen. Na de 100 km voel ik mijn rug wel behoorlijk aanspannen. Vreemd genoeg voel ik ook mijn ribben alsof ik mijn longen te veel belast. Als ik even naast mijn fiets ga staan kan ik mijn rug weer even in model komen. We fietsen deze keer via Durgerdam dit keer bovenlangs het IJsselmeer.En daar staat wel behoorlijk wat wind, mijn rug gaat volledig in protest . Tempo gaat ook direct een flink stuk naar beneden. Maar ook aan deze weg komt een eind. In Weesp is de verzorgingspost al nergens meer te bekennen. Maar als we het bordje Amsterdam zien , weet ik dat we echt nog een heel eind moeten.

Maar het is wel redelijk bekend terrein. Mijn rug gaat steeds vaker opspelen en mijn ribben doen pijn. Maar opgeven is geen optie. Als we in Uithoorn zijn weet ik wel de snelste weg , maar de pijltjes die we meestal goed gevolgd zijn , geven een andere route aan. Nou vooruit dan maar tot het bittere eind. En inderdaad na bijna 165 km komen we om 17.11 aan en de meeste mensen van de organisatie zijn al weg. Maar dat maakt niets uit we hebben het met zijn allen gedaan. Op de site van Strava kan je de hele route zien. https://www.relive.cc/view/1166450654

Israël komt steeds sneller dichterbij . We gaan nog naar Limburg om de heuvels te oefenen en dan moet het zo langzaam maar zeker wel klaar zijn. Hopen dat ons financiële plaatje dan ook rond is. Als je mensen kent die Alyn ( www.alyn.org ) misschien ook een warm hart toedragen , laat ze ajb mijn blog maar lezen of geef ze het rek. nr. Alle bijdragen worden door iedereen heel erg gewaardeerd. Heel graag op NL63ABNA0608247529 .Wil je iemand persoonlijk sponsoren , zet dan ajb zijn/haar naam bij de gift.
Hoorden over mensen in onze vrienden/kennissen kring die een moeilijke tijd doormaken, natuurlijk wensen we ze heel veel sterkte .Wens iedereen een goede en vooral gezonde week !
Judy

4 gedachtes over “Alyn 2017 # 15 Rondje (?!) Stelling

  1. Judy..wat een top prestatie van jullie. Vervelend dat het lijf beetje ging sputteren, maar dat is omdat het lijf schrok van de afstand😀.Hoop dat het inmiddels weer beter aan voelt.😚

    1. Tuurlijk ging mijn lijf dit doen. Ik zou ook gaan protesteren als je zoiets onnatuurlijks doet :). Maar gelukkig voel ik me al weer helemaal de ( een )ouwe ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.