Alyn 2017 # 12 Wel/ Niet

Wel /niet  # 12

30-7-2017

Vorige week woensdag met Manja en Daphna op een redelijke zomeravond even een rondje gereden. Altijd gezellig met de dames. Het zijn sterke fietsers , dus moet ik altijd goed mijn best doen om ze bij te houden. Maar zolang ze maar in het zicht zijn ,kom ik ook wel thuis. Het is toch anders als je door de weeks fietst. Ga je wel , ga je niet, ben je niet al te moe, zijn er geen belangrijkere dingen te doen? Maar ach ,werk is gedaan,de strijk blijft wel liggen, administratie kan ook wel later en eten is beter na het fietsen. Kortom je moet je er wel even toe zetten , maar na zo’n rit heb ik toch wel weer een voldaan gevoel.

daphnamanjaf

 

Afgelopen zondag lukte het me niet om met de groep mee te gaan. Een groot deel ging ’s ochtends vroeg naar Maastricht om daar een deel van de Amstel gold race te fietsen. Was wel heel blij dat ik een goed excuus had om niet mee te kunnen. Zou het ook erg vervelend hebben gevonden om de groep op te houden. Zou ze niet hebben kunnen bijhouden. En een paar mensen zijn gewoon vanaf het Kalfje gaan fietsen . Dus toen Jaron maandag met Micha G. even wilde uitrijden na het Limburg avontuur , vond ik het wel weer een mooie reden om even mee te gaan. Maar er stond flink veel wind op de Ronde Hoep , en het uitrijden van deze mannen , was voor mij al een heftige training. Maar dat kon ik dit keer niet als excuus gebruiken. Het grappige is dat je er vaak erg tegenop ziet, geen zin hebt, de keuze tussen wel/ niet meegaan eigenlijk graag naar niet wil laten doorslaan. Maar als je dan eenmaal toch op die fiets zit en je al wat kilometers hebt gemaakt , je eigenlijk heel blij bent dat je je door jezelf hebt laten overhalen om wel mee te gaan.

img-4843img-4842a

En dan vandaag 30-7. Buienradar geeft aan dat het rond 10.00 even gaat regenen en daarna blijft het voorlopig droog. Windkracht 5 zal wel genoeg uitdaging geven vinden we. Er zijn best al wat mensen op vakantie , maar vind dat ik wel even moet doorzetten en dat zo’n regenbuitje niet de boel mag versjteren( verpesten). We spreken af dat als het bij de start regent we even de bui over laten gaan en dan na de bui vertrekken. Maar het is droog om 10.00 en als iedereen die mee wilt er is vertrekken we richting Uithoorn.

dscn0699dscn0704dscn0702dscn0705

Het wolkenpak is dik , maar de temperatuur is rond de 20 graden, dus regenjackje blijft lekker achterin het fietstasje . We worden echter ingehaald door de buien. In het begin is het nog wel redelijk te doen. Er zitten veel vissers aan de kant bij Vrouwenakker, dat is een hobby waar ik weinig van begrijp. Zeker niet als je zo’n druilerige dag als deze hebt. We schuilen even onder de bomen bij een boerderij. De honden slaan even aan , maar het z0’n hondenweer dat die weer snel naar binnen gaan Er staan prachtige hortensia’s in de tuin en we bespreken waarom de ene roze en de anderen blauw worden .Maar dan gaat het druilerige over in een heuse hoosbui.

dscn0706buienradardscn0708

De vrouw des huizes van hedera kwekerij de Heemshof in Nieuwveen komt naar buiten en vraagt of we in de schuur willen schuilen , heel graag natuurlijk. Als de bui over is nemen we wel het besluit om door te fietsen naar de sfeerstal. Het is een beetje op hoop van zegen, maar dat wordt al snel een hoop regen. Ga aan de warme chocolademelk.

dscn0709dscn0710dscn0712dscn0713

Het is verdorie zo goed als augustus, dat mag het toch wel een paar dagen achter elkaar mooi weer zijn, maar dat lijkt in Nederland niet te kunnen. We nemen het unanieme besluit om de snelste weg terug te nemen via Aalsmeerderbrug. We moeten nog een keer schuilen , het lijkt wel een tropische storm , maar met 20 graden is dat het toch ook niet helemaal. Zo vriendelijk als we in Nieuwveen geholpen zijn, vond nu de dame in het etablissement dat het niet gepast was dat we met z’n allen in de ingang gingen staan. Dat ik mijn fiets mee had genomen , was misschien ook niet zo’n slimme zet.

dscn0714

We besluiten als de heftigste regen over is maar door te fietsen. We zijn al door en door nat. Ik merk op dat  de kleding droger uit de wasmachine komt dan dat het  nu aan ons lijf plakt. Heb al tijden de zonneglazen uit mijn bril gehaald en een lichtere variant erin gedaan. Helaas worden deze brillen niet met ruitenwissers geleverd. Fietsen langs de Westeinderplassen richting oud Schiphol. De Amsterdammers nemen de eerste afslag naar het Amsterdamse bos. Daphna laat mij de afslag zien bij de camping in het bos en zo fietsen we via Bovenkerk naar Amstelveen.

dscn0716

Omdat 58 km net niet zo leuk staat als 60 km , wil ik nog een rondje maken om dit wel te halen. Maar het begint weer te regenen , dus rijd ik snel naar huis. Zo dat hebben we toch ook maar wel weer gedaan.

cb

Helaas hebben we nog niet ons sponsorgeld bijeen voor de kinderen van Alyn. www.alyn.org Heel erg blij zijn we wel al met alle giften die zijn overgemaakt. Het geld komt zo goed terecht . We verzamelen allemaal in het revalidatiecentrum Alyn, in Jerusalem de donderdag of vrijdag voordat de tour begint. Dan kan je een rondleiding krijgen door het ziekenhuis. Maar een heleboel kinderen rijden in rolstoelen, lopen op krukken en andere hulpmiddelen door alle drukte heen. Zij zijn de beste ambassadeurs voor Alyn. Hun stralende , enthousiaste en opgewektheid zijn aanstekelijk. Dus voor je gaat fietsen weet je al voor wie en wat je het doet. Maar als je de laatste dag weer aankomt en je wordt binnengehaald door familie , vrienden en de kinderen van Alyn , met hun ouders en begeleiders , dan ben je zo trots en blij , ik natuurlijk ook emotioneel ,dat er zoveel mensen ons geholpen hebben. Om ook dit jaar wel weer dit mooie en goede doel te kunnen steunen. Mijn dank aan alle sponsors is dan ook zeer groot en weet dat ik jullie straks allemaal wel in gedachte meeneem achterop de fiets !

Lieve groet,

Judy

Wil je iemand persoonlijk sponsoren , zet dan ajb zijn/haar naam bij de gift. Het komt allemaal heel goed terecht. Rekening nummer Alyn NL63ABNA0608247529

Een gedachte over “Alyn 2017 # 12 Wel/ Niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.