Alyn 2017 # 11 Klein

# 11 Klein

16-7-2017

We zijn vandaag maar met een klein groepje . Ondanks dat in onze regio de zomervakantie nog niet officieel begonnen is zijn er een aantal vaste fietsers niet aanwezig. Nou de zomer laat zich vandaag weer niet van haar beste kant zien. Zwaar bewolkt en zo’n 20 graden. Regen jasje achterin, voor de zekerheid . Met het idee dat als ik het meeneem het misschien niet gaat regenen. Gelukkig geen regen. Gaan richting Ouderkerk, vraag maar even wat de bedoeling is en waar we naar toe gaan, Haarzuilens. Grappig , van de week was ik voor mijn werk daar in de buurt en bedacht me dat we daar lang niet geweest waren. Prachtig klein, authentiek dorpje met een gigantisch mooi kasteel. Maar dat ligt wel in de provincie Utrecht , dus er moeten wel eerst aardig wat kilometertjes gefietst worden. Maurits verteld dat hij rustig aan gaat doen ivm een val een paar weken geleden. Hij houdt ons prima bij. Nemen een stukje Hoep en gaan richting Baambrugge, Abcoude en Vinkeveen.

dscn0670

Grappig op mijn Strava , zie ik later, staat dat ik bij de trajectcontrole bij de A2 mijn tweede snelste tijd heb gereden, als ik maar niet geflitst ben ;p. Op naar Breukelen, langs Nijenrode de Maarsserbrug op. Aan de kant van de weg worden de kersen flink aan geprijsd. Gaan een klein zijweggetje in en komen op een rustiger pad. Joop weet de weg. Maar dan opeens roept Manja dat ze een lekke band heeft. We stoppen en Manja neemt met alle gemak haar achterband van haar fiets en kijkt waarom ze nu weer een lekke band heeft .

dscn0676dscn0671dscn0672dscn0673

Alles wordt gecheckt maar kan niets vinden. Jaron en zij vormen het banden verwissel team . Maurits en Jacques fietsen vast door en we spreken af bij Haarzuilens. De huizen en boerderijen liggen er prachtig bij. De schaapjes zijn geschoren , alles is groen, de hortensia’s staan in bloei , veel eenden en zwanen en alles ziet er vredig uit.

dscn0674dscn0679dscn0680dscn0683

We vervolgen onze weg na even gecheckt te hebben op internet welke afslag we moeten nemen. In Haarzuilens aangekomen , zien we de mannen niet. Bij het café wordt even overlegd en gebeld en de fietsers die er al zitten bevelen de appeltaart van harte aan. Maar wij gaan eerst op zoek naar  Maurits en Jacques bij slot Zuilen. We maken een rondje en komen geen bekenden tegen. Maken nog wel even een foto bij de ingang van het kasteel.

dscn0687dscn0688dscn0689dscn0690dscn0691dscn0698

Terug bij het café gaan net de andere fietsers weg, natuurlijk zeggen wij dat we op hun advies toch maar daar wat gaan drinken. Manja’s band blijkt weer lek te zijn. Bij een heel grondig onderzoek blijkt er toch een heel klein stukje glas in haar buitenband te zitten. Gelukkig is er nog een hele band voorradig. Zo kunnen hele kleine dingetjes het verschil maken. Wij zijn ook maar kleine radartjes in het Alyn gebeuren .Iedereen moet zijn best doen om het benodigde sponsorgeld bij elkaar te krijgen. Maar samen maken wij een groot verschil voor de kinderen en hun ouders www.alyn.org .Alle giften klein en groot maken voor alle deelnemers een groot verschil. Iedereen is blij met elke bijdrage . We trainen dan ook nog even door om eind Oktober zowel fysiek als financieel helemaal klaar te zijn voor het grote evenement. We stappen weer vol goede moed op , iedereen blijft redelijk in het zicht. Jaron en Joop rijden flink vooraan en als wij rechtsaf moeten zijn zij allang rechtdoor gegaan. Roepen heeft geen zin en telefoon wordt ook niet opgenomen. Oké zij weten de weg wel. Opeens fietsen ze weer naast ons , lekker hard hun eigen tempo gereden. Via allemaal kleine dorpjes , waar geen stoplicht te vinden is en waar soms niet eens een plaatsnaam bordje staat ,via Vinkeveen en Botshol terug naar de Ronde Hoep.Komen Vera en Mark nog tegen die met hun kleinzoon aan het fietsen zijn.  Wind is af en toe stevig en bij zo’n 60 km vinden de spieren in mijn rug het wel even welletjes, dat getrek aan mijn pedalen , trekt nu in mijn rug. Maar we zijn er bijna en bedenk me dat dit maar een kleine bijdrage van mijn lijf is, om straks goed mee te kunnen. Natuurlijk ben ik me bewust van het feit dat ik het grote voorrecht heb om op de fiets te kunnen stappen en mee te kunnen fietsen voor Alyn. Verheug me erop om jullie/ onze / mijn “kleine” bijdrage te kunnen leveren om die stralende, vrolijke , trotse en tevreden gezichtjes van de kinderen van Alyn weer te zien . Bedankt voor uw/ jouw/ jullie steun.

route https://www.relive.cc/view/1086070708

 

Judy

Wil je iemand persoonlijk sponsoren , zet dan ajb zijn/haar naam bij de gift. Het komt allemaal heel goed terecht. Rekening nummer Alyn NL63ABNA0608247529

Een gedachte over “Alyn 2017 # 11 Klein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.