Alyn 2017 # 1 Het einde

ALYN 2017

Het einde.

2-4-2017

Wat een goed begin van het zomer fiets seizoen. Vorige week met een spinning marathon voor Alyn het winterseizoen afgesloten.

img_4328img_4327img_4335

Bijna elke zondagochtend konden we met Maccabi Cycling  vanaf 9.00 uur, 2 uur terecht in het VU sportcentrum. Onder de fanatieke professionele begeleiding van Jolanda mochten we onze kunstjes vertonen op de spinfietsen. Dat ziet er soms heel zwaar uit en dat is het ook , maar ondanks alle inspanningen en zweetdruppels op je lijf of op de grond ,kan je het zo zwaar maken als je zelf wilt. Dus een heuvel op is voor de één een makkie en voor de ander zwaar geploeter, maar gelukkig kwamen we  allemaal gelijk aan. Dit allemaal ter voorbereiding voor onze ( mijn ) volgende Alyn tocht in het najaar.

img_4330img_4332img_4336

Helaas gaan maar weinig van de spinners mee naar deze bijzondere happening. Het wordt dit jaar Jaron’s en mijn vijfde keer dat we mee gaan doen. En voor mij is dit nog steeds een zeer wonderlijke ervaring. Voor wie mij de voorgaande jaren niet gevolgd heeft ,even mijn fietsgeschiedenis in een notendop. Vijf en een half jaar geleden deed ik weinig tot niets aan sport. Wist van de Alyn tocht af omdat het een sponsorfietstocht is en ik gevraagd was om wat deelnemers te sponsoren. Zowel Manja als Marja hadden ons al eens gepolst of het ook niet iets voor ons was om mee te doen. En zoals ik toen zij : “ik heb dat sportieve gen niet.” Hoewel ik behoorlijk op mijn vader lijk en hij op zijn 70ste nog de marathon van New York heeft gerend, was ik ervan overtuigd die sportiviteit niet te hebben geërfd. Maar door de enthousiaste verhalen en het feit dat ik geen wisseldiensten meer had , wilde ik het wel een keertje proberen om op zondag mee te fietsen. Dan zou iedereen overtuigd zijn dat het niets voor mij was. Dus op een leen racefiets verzamelen bij het Kalfje. Iedereen was zo aardig en beleefd om op de belangrijke kruispunten op mij te wachten ,zodat ik niet zou verdwalen. Hoewel we in mijn “achtertuin” fietsten had ik geen idee waar we waren en waar we naar toe gingen. Laat staan dat ik wist hoe ik thuis moest komen. Maar door de support en het steeds weer geduldig op mij wachten , kwam ik toch weer thuis, na 50 km. Toen dacht ik als ik op een geleende fiets zonder enige ervaring 50 km kan fietsen, dan moet het met een eigen fiets en veel training beter gaan. De rest is geschiedenis ;).

Alyn is een kinderrevalidatie ziekenhuis/ centrum in Jerusalem en organiseren al 17 jaar een internationale sponsorfietstocht voor vijf dagen in Israël. Mensen vanuit de hele wereld komen om in verschillende categorieën te fietsen. Zo is er on road en off road en de challenges bij beide groepen. Bij Alyn worden ook allerlei verschillende kinderen gerevalideerd , vanuit het hele land. Groot , klein, licht , donker, Christelijke , Arabische , bedoeïenen, atheïsten en Joodse kinderen. Er wordt geen enkel onderscheid gemaakt. Elk kind krijgt daar zorg op maat. En juist daarom kan Alyn niet zonder het sponsorgeld dat deze fietstocht oplevert . Iedere fietser moet een vast sponsor bedrag doneren om mee te mogen doen. Alle kosten om daar te komen , verblijf en inschrijfgeld moet je zelf betalen.

Vijf dagen fietsen , dit jaar weer in het noorden van Israël. De organisatie voor de tocht is super geregeld. Routes zijn gepland ,vrijwilligers die aan de kant van de weg met pompons staan aan te moedigen, een hele keukenbrigade die vaak in de middle of nowhere haar kampement opslaat en voor honderden fietsers en begeleiders eten klaar maakt en neerzet. Echt als je het nooit hebt meegemaakt , kan je je niet voorstellen wat voor een werk er allemaal verzet wordt. Heb je het wel meegemaakt , kan je alleen maar met bewondering en ontzag reageren. Wat wij “alleen maar “ moeten doen is fietsen. Maar daar moet wel voor getraind worden. Vandaag was dus een mooie gelegenheid om weer op de fiets te klimmen en buiten te gaan fietsen. Zonnetje schijnt , nog wel fris en best wel wat wind. Mijn fiets heeft sinds de november jl. , vakkundig door Jaron weer in elkaar gezet,in de schuur gestaan. Toch bijzonder dat die muis mijn fiets op is geklommen en het papiertje van een muesli reep heeft gevonden.

img_4373

Genoeg reden om die fiets even te laten luchten. Als we klokslag 10.00 uur aan komen fietsen staan alleen Marijke en Joeda er nog . De rest komen we even later bij Ouderkerk tegen. Bijzonder dat ook Vera weer met volledig zicht op ons ,meefietst. En heerlijk dat ook Shimon weer helemaal beter is. Af en toe een steuntje in de rug maar ook een hele tijd als mijn haas. Of zoals dat in fietstermen heet , in zijn wiel  kunnen fietsen, niet al te letterlijk bedoeld . We zien veel mensen die de Marathon van Amstelveen gaan lopen in Uithoorn. Ook op de Amstel is het druk door de roeiwedstrijden. We fietsen via Nes a/d Amstel naar Uithoorn , Jaron wordt gebeten door een wesp op zijn ooglid , maar kan gelukkig doorfietsen. We gaan verder richting Mijdrecht , maar slaan af naar Vinkeveen. Toch maar even iets drinken.

img_4371

Iedereen komt wel op tijd om naar Ajax te gaan of te kijken. Fietsen langs de snelweg naar Ouderkerk terug , toch wel koude tenen en ben blij dat ik mijn windjack aan heb. Geniet van alle mooie bomen en planten en al het groen de afgelopen dagen .

img_4341img_4342img_4366img_4344img_4346img_4345

Op mijn tellertje net geen 45 km , dus ik fiets de straat nog even uit, om dit wel te behalen. Ok, het begin is er weer en we gaan vol goede moed er weer tegenaan om dit jaar mee te kunnen doen met Alyn.

Ik ga weer proberen om na elke fietstocht een verslag te schrijven , zodat jullie weten wat we er allemaal voor (moeten) doen om aan het einde van dit jaar weer mee te kunnen fietsen. Iedereen is welkom om mee te fietsen, ook in Israël. Alyn heeft een hele mooie website , met bijbehorende filmpjes. Kijk maar eens op www.alyn.org.  of  een korte video impressie van the wheels of love van vorig jaar https://youtu.be/6jZ0ZzK7fc0 .                                                                                                                                                               Iedereen probeert op zijn / haar manier het sponsorgeld bij elkaar te krijgen , voor dit bijzondere doel , deze bijzondere kinderen ,hun familie en hun geweldig toegewijde staf.

Wil je de mails niet meer ontvangen, of wil je juist meer informatie over dit evenement, of zomaar een berichtje achter laten, mail me dan ajb, of laat een berichtje achter  op deze site.

img_4375                                                                                                                                                                                 .

Wens iedereen heerlijke dagen en alvast Pesach Sameach en fijne paasdagen  en wie weet tot ziens op de fiets!

Warme groet,

Judy

2 gedachtes over “Alyn 2017 # 1 Het einde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.