Alyn 2016# 9 Inter-nationale Tour

Inter-nationale Tour

10-7-2016

Het wordt zomer vandaag. Althans dat belooft het KNMI. Dus opgewekt en vol goede energie ,ondanks te weinig slaap, op weg naar ’t Kalfje . Op de Alyn app hebben al verschillende fietsers van buiten Amsterdam gemeld dat ze vandaag weer mee fietsen. Frank uit Rotterdam, Mike uit Zeist , Jan uit Muiden en Marion geregeld uit Den Haag. Ook Vera en John uit Abcoude zijn weer van de partij , maar dat noem ik nog binnen de grenzen. Een nieuwe ster aan het firmament is Silvia. Ze komt dan wel uit Amsterdam , maar heeft nog nooit met Alyn meegefietst. Een aantal jaren geleden hebben we samen een fietstraining gedaan van de sportschool . Ze leest mijn blog en wilde wel een keer meefietsen. Voelde me een beetje bezwaard , want om samen te fietsen , terwijl zij de Tour for Life heeft gefietst , van Italië naar Nederland fietsen, daar zit nogal wat verschil tussen. Ik ben vier jaar geleden begonnen , met een bord voor mijn kop. Had nooit meer dan waarschijnlijk 15 km achter elkaar gefietst. En “durfde” zomaar mee te fietsen. Omdat de doorgewinterde fietsers op de penibele kruispunten op mij wachtten heb ik doorgezet. De sfeer is zo bijzonder in de groep en het motto is dan ook we fietsen om getraind naar de Wheels of Love te gaan. In Israël fietsen we met een hele internationale groep. De mensen komen uit meer dan 10 verschillende landen, van Amerika tot Australië , van Mexico tot Zweden .En er zijn verschillende categorieën . De meeste Nederlanders doen de on road , voor elke uitdaging zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De groep mag niet te groot zijn, omdat de wegen worden afgesloten voor verder verkeer. Er zit maximaal 15 minuten verschil tussen de eerste en de laatste fietser. Zodat daarna de weg weer vrijgegeven kan worden. Hier in Nederland fietsen we de rustige weggetjes en op de fietspaden. Eerst maar weer richting Uithoorn .Weg van Amsterdam waar de halve marathon voor het Ek wordt gelopen. De vaart zit er goed in. Tegenwoordig kan ik Strava gebruiken. Een app die precies bijhoudt waar ik fiets, hoe hard ik fiets en hoeveel persoonlijke records ik fiets. Via Uithoorn richting Mijdrecht ,maar slaan af naar Vinkeveen. Probeer een beetje vooraan te blijven fietsen in de stroom van een voorganger ,zodat ik niet te veel achterop kom. Helaas moeten Suzy en Marion terug naar Amsterdam. Het is wel warm , maar de zon komt niet echt achter de wolken vandaan. We komen bij de Ter Aasse Zuwe een klein dorpje en de straatklinkers en de smalle weggetjes zorgen ervoor dat we voorzichtig doorfietsen. Volgens Strava is het bij de korte Zuwe “always windy”. Er staat ook echt behoorlijk wat wind en de stukken met wind tegen lijken veel langer dan die met wind mee.

IMG_3301IMG_3302

We fietsen Breukelen binnen en terwijl ik ook op de weg en al onze medeweggebruikers let, zie ik prachtige huizen en boten. Er wordt volgens mij ook flink geoefend voor de 4 –daagse, aan alle wandelschoenen te zien. Na 40 km stoppen we om iets te drinken in Breukelen.

IMG_3303IMG_3304IMG_3305IMG_3306

Appeltaart en muntthee hebben ze niet , de verse jus d’orange komt waarschijnlijk uit een nieuw pak , want vers is ie niet. Het uitzicht en het gezelschap is wel uit de kunst.

IMG_3307IMG_3309

We stappen weer op en gaan via het Amsterdam –Rijnkanaal richting Loenersloot. Omdat er vandaag veel vaarverkeer is staat er ook regelmatig een bruggetje open.

IMG_3313IMG_3311IMG_3314IMG_3315IMG_3316

Deze worden nog vaak handmatig bediend .We zwaaien Jan even na die richting Muiden gaat. Via Baambrugge naar Abcoude . Komen af en toe nog een Italiaans gat in de weg tegen, welke ik niet allemaal op tijd zie. In Abcoude slaan John en Vera af. Shimon leidt ons zoals gebruikelijk weer langs mooie plekjes en we komen uit bij de Ronde Hoep en gaan Ouderkerk aan de Amstel. Het was wel weer een hele toer. We hebben best stevig doorgetrapt en net geen 70km gefietst in net geen 3 uur. Het was wel weer super gezellig met wat oude en nieuwe mensen .Wil je meer weten over Alyn , www.alynride.org of zoals Sil al zo goed heeft ontdekt kijk op http://alyn.nl/site/links . Zij wil ip volgend jaar ook mee. Net komt het bericht binnen dat Tom Dumoulin de koninginnenrit van de Tour de France heeft gewonnen. En de Nederlandse dames estafette ploeg die goud wint. Respect voor iedereen die een uitdaging tot een succes probeert te brengen. En dat geldt zowel voor professionele als amateur sporters ,als voor mensen die andere persoonlijke uitdagingen aangaan . Wens iedereen bij zijn/ haar eigen doel dat ze dit snel en in gezondheid/ gezond zullen bereiken.

IMG_3319

 

Warme groet !

Judy

 

Wil je iemand persoonlijk of de Nederlandse groep die naar Alyn gaat steunen kan dat door een gift over te maken op : NL63ABNA0608247529 . Als je een persoonlijke gift wil geven zet dan ajb de naam voor wie het bestemd is erbij. Gift is financieel aftrekbaar omdat Alyn een ANBI status heeft. Alvast heel erg hartelijk bedankt !

3 gedachtes over “Alyn 2016# 9 Inter-nationale Tour

  1. Judy..het was erg leuk en gezellig om mee te fietsen.Bedankt allemaal voor het warme welkom en de mooie route.Ik heb nog even nagenoten bij het lezen van je blog….Tot de volgende keer.Lieve groetjes

  2. En dat terwijl je zo een drukke week achter de rug had! Wederom mijn complimenten voor jullie doorzettingsvermogen. Allemaal een heel succesvolle en fijne week gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.