Alyn 2016 # 8 Familie

Familie

3-7-2016

OK , wat voor een dag zou het worden? De weersvoorspellingen waren dat het voorlopig niet zou gaan regenen. Maar ik wilde ook nog op tijd thuis zijn , omdat we ’s middags een feestje hebben. En een feestje is natuurlijk altijd een leuk vooruitzicht. Dus maar op de fietsen voor Alyn app de vraag of we op tijd terug konden zijn. Er waren meerderen die die middag iets anders te doen hadden. De groep van stoere mannen , Peter, Shimon, David, Steve, Benno , Raymond en Shmulik gingen een rondje , zeg maar rondom het IJsselmeer . Zo’n 160 km. Echte bikkels en doorzetters.

IMG_3298

Wij gewoon om 10.00 uur bij ’t Kalfje met een klein ploegje. Vera nog aan het herstellen van rugpijn en ook Marja bleek uiteindelijk te veel last te hebben van de zweepslag in haar been. Richting Uithoorn en Vrouwenakker dan maar. De af en toe dreigende donkere wolkenpartij bleven we gelukkig steeds uit de buurt. De plassen op de weg gaven echter wel aan dat we nog wel geluk hadden . Regenjasje lekker achter in mijn fietstasje gebleven. Joop en David namen het voortouw en leidden ons via Uithoorn , de Kwakel naar Vrouwenakker.

IMG_3278IMG_3279

Vroeger , dat klinkt heel lang geleden , maar behelst maar 4 fiets jaren, was dat al een punt om te stoppen. Nu fietsten we daar langs alsof het niets is en de gewoonste zaak van de wereld dat we pas ongeveer een uur onderweg zijn. Gaan door naar Leimuiden en Rijsenhout. Het is zo bijzonder hoe deze groep Alyners bij elkaar is gekomen en hoe alle nieuwe mensen daar naadloos bij passen. De meeste mensen hebben met de Wheels of Love in Israël meegedaan , maar niet iedereen. Maar iedereen hoort erbij , een soort familie . Nog meer bijzondere dingen in mijn familie. Onze jongste dochter Ophira is na bijna een jaar in Israël te zijn geweest weer even thuis. En mijn tante Carla is overgrootmoeder geworden van Gabriel, geboren in Florida. Wat heerlijk om weer een nieuw familielid te mogen verwelkomen. Mijn nichtje  Esther Chaja is hier een weekje om Nederland met twee vriendinnen te ontdekken. Ook twee meisjes uit Oostenrijk , waarvan er eentje eenzelfde cursus als Ophira heeft gedaan. Je komt gewoon langs en doet mee. Kortom een zeer internationale bedoening al is het soms op afstand. En zo voelt het ook met Alyn, of je nu goed , beter , best kan fietsen , als je mee wil doen kan dat. Maar als je Alyn , zonder zelf op de fiets te moeten klimmen ,wil steunen kan dat natuurlijk ook. En iedereen die betrokken is bij Alyn heeft , volgens mij, een bijzonder saamhorigheidsgevoel . Hier op de zondagochtenden en mensen die mijn blog volgen. Iedereen is op de een of andere manier betrokken. We twijfelen even of we nog koffie willen drinken. Joop en david twijfelen niet en fietsen door. Na ampel beraad besluiten wij nog maar een paar slokken uit onze bidons te drinken en de meegeshlepte lekkernijen, zoals banaan ,dadels , abrikozen en verantwoorde repen op te eten en verder te fietsen. Geef mijn bananenschil netjes af bij het restaurant, waar ze zo vriendelijk zijn om hem , volgens mij, weg te gooien. Al is het met een grappig vies gezicht. Geen tijd om een groepsfoto te maken.Tijdens het fietsen op de ringvaart worden we ingehaald , maar wel aangesproken op mijn naam achterop mijn Alyn t-shirt . Hè , Judy from Holland. Net alsof ik eventjes in Israël fiets. De mensen die voor Alyn fietsen komen uit de hele wereld, maar ook daar voel je de connectie met iedereen, omdat je allemaal  voor hetzelfde doel bezig bent. Dit jaar hopen we met de grootste Nederlandse ploeg ooit naar Israël te gaan. Keurig om 12.30 thuis met 55 km op de teller.

IMG_3281IMG_3286IMG_3283

Ook ’s middags hebben we een bijzondere tijd met o.a . een wandeltocht door Amsterdam. Ook daar ontmoeten we nieuwe mensen en hebben contact. Al met al , ook deze contacten lijken zo gewoon , maar voelen zo bijzonder. Kortom een heerlijke dag en heerlijk om daar zo bewust van te kunnen genieten.

 

Wens iedereen dan ook een hele fijne week , met veel dingen, situaties en mensen om van te genieten!

 

IMG_3287  Judy

3 gedachtes over “Alyn 2016 # 8 Familie

  1. Je was vlakbij Alphen a.d. Rijn,heb 25jaar inMijdrecht gewerkt,dus die buurt ken ik ook,zijn heel mooie stukken bij,ook de Meije is heel mooi.
    En verder weg Gaasterland is prachtig om te fietsen.Maar Judy echt chapeau.

  2. Dat klinkt tevreden met je eigen Ophira weer thuis, tante Carla overoma, met Esther Chaja met vriendinnen die jullie ontvangen alsof het jullie eigen dochters zijn en de saamhorigheid die bij Alyn hoort natuurlijk.

    ‘Appreciation is the key to happiness’. Wens het je ad 120 shana

  3. Judy….Zoals ik al zei…Het schrijven wat je doet over jullie beleving is ontzettend leuk om te lezen. Vandaag 10-7 -16 heerlijk mee gefietst met de leuke groep en genoten van de mooie tocht. Gemotiveerd om in 2017 mee te gaan met Alyn en kennis te maken met Israël..😉😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.