Alyn 2016 # 7 Klein

Klein

19-6-2016

Het groepje is maar erg klein. Men is een beetje verdeeld vandaag. Er is een groep jonge , snelle, stoere mannen , die vandaag weer op tijd thuis wil zijn , zodat ze gezellig Vaderdag kunnen vieren. En vandaag is ook een kleine sponsortocht van Alyn. Er wordt 25 km gefietst met een tussenstop bij Vera en John in Abcoude. Daar staat de appeltaart en koffie klaar. Verder zijn er nog een aantal mensen in het buitenland en een aantal mensen doen vandaag iets anders. Dus Marijke en ondergetekende als damesploeg en Joop, Jan, Jaron ,Yossi , Arnold, Maurits en Elja als mannenploeg. Elja is helemaal uit Nieuwegein gekomen om met ons mee te fietsen. Joop neemt het voortouw en we gaan richting het Gooi. De vaart zit er al meteen flink in. Het weer is aangenaam zo’n 17 graden , maar het is droog. De voorspellingen voor de komende week worden denk ik weer met een code aangeduid. Mijn windjasje blijft dan ook maar in mijn fietstasje , dat onder mijn zadel zit.We fietsen naar Ouderkerk a/d Amstel , naar de Ronde Hoep, langs de Waver, via Abcoude naar Baambrugge. Eindelijk herken ik een dorpje, kom daar wel met de auto, voor mijn werk.Maar gaan we hier links of rechtsaf , dat is voor mij , natuurlijk, weer moeilijk. Joop kent de weg goed en leidt ons naar Loenersloot en Vreeland. Langs de Loosdrechtse plassen. Slaan af bij ’s Graveland. Daar ken ik het ook want daar woont al jaren mijn vriendin Anita. We rijden langs Natuurmonumenten en daar we al bijna 40 km gefietst hebben, besluiten we om te keren. Jan zegt dat het mooi is om bij Natuurmonumenten iets te drinken, hij heeft helemaal gelijk.

IMG_3251IMG_3253IMG_3254IMG_3259

Zien eerst nog even een ooievaar overvliegen . Het is altijd weer zo indrukwekkend en wat zijn wij toch maar klein en nietig. Helaas wordt ik op mijn werk ,bijna dagelijks, geconfronteerd met de nietigheid van de mens. Ook in de privé sfeer zijn er momenten dat ik overdonderd wordt door het feit dat we zo kwetsbaar ,afhankelijk en “klein” zijn. Wat is het menselijk leven toch iets bijzonders. Natuurlijk zijn we ons bewust dat onze gezondheid een groot goed is. Maar soms word je zo hard met je neus op de feiten gedrukt , dat het niet in woorden is uit te drukken . Het cliché “als je maar gezond bent” is zo erg waar. Daarom hebben wij ons van de week weer ingeschreven om in November weer mee te fietsen voor de kinderen van Alyn. Wij gaan ook dit jaar de on road tour doen. Ongeveer 80-100 km per dag. Dit jaar fietsen we weer door de woestijn. Zo indrukwekkend om te zien hoe hard daar gewerkt wordt om de woestijn vruchtbaar te maken. Maar ook de hele grote stukken echte woestijn . En dan te bedenken dat daar honderden jaren geleden het daar een drukte van belang was. Als je weet waar je moet kijken, een gids kan dat heel goed laten zien, kan je goed zien hoe men vroeger geleefd en gehandeld heeft en getrokken is. Op de website van Alyn kan je de routes vinden en ook de verschillende mogelijkheden om te fietsen. De meeste Nederlanders doen mee met de on road, de challenge en de offroad endurance. Dus als iemand denkt , nou dat lijkt me ook wel wat , kijk dan eens op www.alynride.org . Wil je een keertje mee fietsen / trainen , dat kan natuurlijk altijd. En als je wilt weten hoe het allemaal in Nederland en Israël geregeld is kan je dat altijd vragen.

IMG_3255IMG_3256IMG_3257

Van ’s Graveland fietsen we richting Weesp .Jan neemt de afslag naar Muiden waar hij woont. Hij heeft ’s ochtends als we bij het Kalfje beginnen dus al aardig wat km gemaakt.

IMG_3260IMG_3261IMG_3262

We fietsen door Abcoude waar we Johny en Suzy en een aantal deelnemers van de sponsortocht toevallig tegenkomen . Dan via het Gein naar Ouderkerk en Amstelveen. Als je denkt ik wil niet zelf meefietsen , maar steun dit goede doel wel, kan je natuurlijk je steentje bijdragen door één van de fietsers of de groep te sponsoren. Ook kleine bedragen zijn zeer welkom , want alle kleine beetjes helpen een heleboel. En alles gaat naar de verzorging en therapieën voor de kinderen. Denk je dat mensen in je omgeving op één of andere manier geïnteresseerd zijn in Alyn, om te fietsen of te doneren? Je mag natuurlijk deze site doorgeven , ze kunnen ook altijd contact met me opnemen.

IMG_3263

Wens iedereen een hele goede week !

Judy

Alyn heeft een ANBI status. Giften zijn dan ook fiscaal aftrekbaar.                                                                                         Rekeningnummer NL63ABNA0608247529 tnv Stichting Alyn te Amsterdam

2 gedachtes over “Alyn 2016 # 7 Klein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.