Alyn 2016 # 6 Feest!?

Feest !?

5-6-2016

Vrijdagmiddag ik rijd door de stad om nog wat klanten te bezoeken, hoor ik ineens heel veel sirenes. Wat is er in hemelsnaam aan de hand? Motorpolitie, ME , ambulances, brandweer. Ineens zie ik iemand uit de gepantserde ME bus zwaaien en naast hem zie ik een jongetje met een ME helm op. Er gaat me een lichtje branden. Eens per jaar worden er chronisch zieken kinderen uit Noord- Holland ,met veel bombarie en spektakel en lawaai , naar ARTIS gehaald om een speciale avond te beleven. Ik draai mijn raampje open en zwaai naar iedereen . Er wordt terug gezwaaid en foto’s gemaakt. Wat ben ik weer dankbaar voor iedereen die gezond is . In mijn familie , vriendenkring, maar ook als er klanten zijn die een goede uitslag hebben gekregen. Het lijkt allemaal zo gewoon , maar dat is het natuurlijk niet. Ik realiseer me weer eens hoe “gemakkelijk” het is om gezond te zijn. Met mijn medische achtergrond en werk ben ik me zo goed als dagelijks bewust hoe het van het ene op het andere moment kan veranderen. En daarom is het ook zo fijn , bijzonder en waardevol dat we voor de zieke kinderen van Alyn kunnen fietsen. De kinderen komen vaak na een operatie, ongeluk, behandeling of aanslag uit ziekenhuizen vanuit het hele land . Wil nogmaals benadrukken dat alle kinderen die de zorg , hulp van het Alyn kinderrevalidatie ziekenhuis nodig hebben, deze krijgen. Alle geloven, alle achtergronden, alle leeftijden, er wordt geen onderscheid gemaakt. Zo zie je joodse, christelijke, islamitische, bedoeïenen families en alles wat verder mogelijk is . Iedereen weet wat het doel is, zorgen dat je kind zo snel mogelijk beter wordt of zo goed mogelijk gerevalideerd kan worden. Ouders worden direct betrokken bij de verzorging. Zij krijgen ook cursussen om eventueel hun kinderen voor een dagje of een weekend mee naar huis te kunnen nemen. Zij leren dan bijvoorbeeld hoe de beademingsapparatuur werkt . Zodat de kinderen ook nog deel uit kunnen maken van het gezinsleven. Er is ook een grote groep verschillende therapeuten , die zowel de kinderen als de ouders begeleiden.Al met al een zeer indrukwekkend revalidatiecentrum in Jerusalem. Nu terug naar zondag, vandaag . Gisterenavond hoorden we dat de dochter van een goede vriendin zich verloofd heeft . En ook Marja viert deze week dat ze weer een kroonjaar heeft bereikt. Kortom het is heerlijk om onder wat voor omstandigheden dan ook een feestje te vieren.                                                 IMG_3229

Mooi weer , straffe wind en twee ploegen. Er gaat een ploeg om 9.00 voor 110 km , oftewel de stoere mannen club , die ook op woensdag -en vrijdagochtend fietst .

IMG_3240

En een groep om 9.30 die een lekkere tocht gaat maken. We kijken hoe de wind staat en weten een ding zeker we gaan niet richting Zandvoort. Het wordt richting Holysloot. Rudy, Nicole en Michel en John R. gaan gezellig weer met ons mee. Mijn benen voelen zwaar aan , dit keer ook mijn bovenbenen. Eerst een stuk door Amsterdam , Amstelstation , oost en IJburg. De bruggen die we tegen komen lukken dit keer goed. Hier weet je echter dat na de volgende bocht niet weer een heuvel komt. Dus mentaal is het ook een stuk meer ontspannen. We rijden door Ransdorp en Durgerdam. Hier staan nog van die prachtige ouderwetse houten huisjes. Geen flats , wel heel veel groen. En dat zo dicht bij de drukke stad. We rijden in en uit Uitdam. Omdat het nog veel te vroeg is voor koffie /thee met appeltaart , besluiten we nog een lusje te maken.

IMG_3230IMG_3231IMG_3232IMG_3233

Rijden langs het IJsselmeer, met flinke wind tegen. Dat is echt wel weer doortrappen. Aan de golven en het riet kan je zien , dat het niet erg is om terug te schakelen. Het is een aardig rondje en Holysloot is nog niet in zicht. Wel opeens de fietsbordjes en we zien ineens Rudy en John in de tegenovergestelde richting fietsen. Zij hebben de lus niet gemaakt en hebben al een stop gemaakt. De weggetjes zijn smal en de meeste auto’s houden rekening met de fietsers. Soms is er een fietser die het niet leuk vindt dat er tegenliggers zijn. Na 42 km komen we aan in Holysloot waar het een drukte van belang is.

IMG_3235IMG_3234IMG_3236

We nemen wat lekkers , komen bij en gaan weer verder. Manja en Vera gaan linksaf , maar volgens de groep moeten we rechts. Zij gaan hun eigen weg, richting Abcoude. We zien Amsterdam al liggen en fietsen lekker door, nu af en toe met de wind in de rug. Nog even de over de Schellingwoude brug en daar ga ik samen met Daphna richting Amstelveen ,de rest naar Amsterdam. Daphna leidt me naar de andere kant van de Amstel, moet het wat minder druk zijn met het mooie weer. Hadden alleen niet op de open boerderij dag gerekend. Bij Ouderkerk zie ik dat ik 65 km heb gefietst, nog even een klein stukje erbij. Zeventig staat toch leuker op de teller. Thuis aangekomen , komen de appjes binnen. Lekke band van Vera ,nog een lekke band van Vera . Maar dan een berichtje met foto dat Martin , die even in Nederland is, flink gevallen is en met een ambulance naar het ziekenhuis is gebracht .

IMG_3239

Met verdenking schouder uit de kom. En dan begin ik mijn verhaal met feest en hoe dankbaar en bewust we allemaal regelmatig zouden moeten zijn over onze gezondheid . En hoe snel dit allemaal kan veranderen. Maar ook hoe fijn het is als alle voorzieningen er zijn ,om te proberen die gezondheid , of herstel optimaal te kunnen benutten. Daarom gaan we in november weer ons best doen ,om samen met uw hulp en steun een mooi sponsor bedrag te kunnen geven aan alle kinderen van Alyn. Een feest op zich. Met Martin is het gelukkig goed afgelopen , een kleine verschuiving van twee botjes, wat over moet gaan met rust. Dus voor iedereen die het kan gebruiken, van harte beterschap !

Warme groet,

Judy

IMG_3238

5 gedachtes over “Alyn 2016 # 6 Feest!?

  1. Het was prachtige weer, wij al om 8:uur op de fiets, wij ook aan de westkant van de amstel toen nog rustig.
    Pech voor Martin,
    Gr Nina

  2. Wat is het je weer goed gelukt om een blog te schrijven waar de verhalen zo mooi bij elkaar komen.
    Ook wij fietsen nog heerlijk in Italië, genietend van al het moois. Gewoon én bijzonder…..
    Liefs, Mike en Noëmi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.