Alyn 2016 #3 Moederdag

Moederdag 2016

8 mei 2016

Waarschijnlijk juist omdat het Moederdag is , had ik best wel zin om te gaan fietsen. Wat is het heerlijk om te weten dat je kinderen je gunnen om om 9.30 te gaan fietsen. Weersvoorspelling uitermate goed. En dat zou wel eens tijd worden. Binnenkort gaan we met een grote groep naar Toscane om daar weer onder de bezielende leiding van Martin en Jenny 3 dagen in de bergen te gaan fietsen. Maar heb dit seizoen na de hele winter gespind te hebben , nog maar één keer buiten gefietst. Dit kwam eigenlijk grotendeels door het slechte weer. Dus vandaag vol goede moed , met mijn nieuwe Maccabi Cycling broek op de fiets. Zonnebril op sterkte mee, maar het wordt toch mijn lens. Bril ligt in de auto die dochter lief mee heeft. Ja, ja de tijd gaat snel en gelukkig al heel veel jaren moeder-dag. We hebben een compromis tijd afgesproken, zodat Mike en Paul en Jan respectievelijk uit Zeist en Den Haag en Muiden ook met ons mee konden.

IMG_2987IMG_2988

Wat een ongelofelijke grote groep staat er bij het Kalfje. Uiteindelijk vertrekken we met 24 man/ vrouw richting Uithoorn. En dit keer worden we begeleid , nou het is eerder voorgegaan, door een nieuwe ridder te fiets. Het heeft zijne koninklijke hoogheid behaagt om Vera Melkman te onderscheiden met een ridderlijke onderscheiding.En dat is niet omdat zij de sterkste vrouw in ons peloton is. Bij het Kalfje zet ik dit keer voor het eerst mijn Strava aan. Deze app moet bijhouden waar ik fiets en hoe hard ik ga . Nu vind ik het, het fijnste dat ik nu in principe aan het eind van de rit weet waar ik gefietst heb. Zo zonnig als de zon scheen, zo hard waaide het. En natuurlijk het aller , aller grootste gedeelte flink tegen. Het tempo lag hoog. Nu ben ik natuurlijk altijd één van de laatste, maar er waren toch ook wel stukken dat ik bij de groep was. Maar houd dat dan niet al te lang vol als iedereen “gewoon” tegen de 30 km per uur blijft fietsen. Er waren echter ook stukken waar de wind zo pal in je gezicht blies , dat ik maar rond de 20 km/ uur kon fietsen. Bij Vrouwenakker aangekomen dacht ik dat we misschien daar al wat zouden gaan drinken. Maar er werd gewoon stevig doorgefietst. Tot we aan het pontje kwamen. Met z’n allen op de pont.

IMG_2989IMG_2992IMG_3005IMG_3004IMG_2993

Hoewel het absoluut “heb mijn bootje volgeladen “ was, leek de vrouwelijke kapitein niet erg blij met ons te zijn. Zo luidruchtig waren we nu ook weer niet en Ajax had nog niet eens gespeeld. Net na de overtocht kwamen we bij het Braasemermeer en daar zij we lekker in het zonnetje gaan zitten en werden we vriendelijk voorzien van de nodige drankjes en hapjes.

IMG_2999IMG_3001IMG_3002IMG_2998

De spanning stijgt er moet natuurlijk doorgefietst worden , zodat iedereen die dat wil/ nuttig vindt naar Ajax kan kijken.Op het Braasemermeer wordt volop gezeild . We fietsen langs prachtig natuurgebied . Een buizerd komt achter de bomen vandaan en vliegt elegant over het weiland . Natuurlijk is ook het geblaat van de schaapjes aandoenlijk. Vind de reiger die heel subtiel naar de kleine eendjes aan het kijken is minder geslaagd. Moeder eend duwt haar snel het riet in. Op de trekvaart is het ook erg druk met bootjes. Zie al veel mensen die vanavond omdat ze nu al verbrand zijn , niet lekker zullen slapen. Wind is heftig en natuurlijk niet mee. Wordt op een gegeven moment met een noodgang door Paul ingehaald. Bleek bij het café achtergebleven te zijn. Sorry Paul ! En dat terwijl jij juist altijd wacht totdat de laatste ook de goede afslag heeft genomen .Marijke fietst weer als iemand die al jaren met ons mee doet. Vorig jaar kwam ik haar en haar man tegen op Schiphol , toen wij naar Israel gingen. Omdat ik zo’n gekke( fiets) koffer bij me had vroeg ze wat we gingen doen. Uitgelegd over Alyn ( www.alyn.org en /of www.alynride.org ). En dit jaar gaat ze mee doen, oprechte bewondering. De trekvaart is lang en het is hard ploegen door Rijsenhout naar Aalsmeerderbrug, langs oud Schiphol en daar het Amsterdamse Bos in en dan is het nog even afzien en dan na ongeveer 65 km weer thuis. Ok , dat hebben we in ieder geval gedaan. Hopen dat het weer nog even aanhoudt zodat we nog wat km kunnen maken voordat het menens wordt. Ik wens iedereen , moeders , vaders en kinderen een hele gezonde en fijne week.

Warme groet,

Judy

3 gedachtes over “Alyn 2016 #3 Moederdag

  1. Wat ziet dat er weer gezellig uit met die duidelijke tekst en mooie foto’s! Een letterlijk en figuurlijk zonnige week voor allen gewenst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.