Alyn 2016 # 19 Koud

 

Koud

9-10-2016

Omdat we vanochtend niet met de groep mee konden fietsen, om 14.30 toch nog maar besloten om een rondje te gaan fietsen, samen met Jaron. Vanochtend op de Alyn app werd vermeld dat het nog maar vijf graden was bij aanvang. Bij ons zag het er op het moment van vertrek zonnig uit. Maar toch maar weer mijn benen , een onderhemd en een fietsshirt met lange mouwen en handschoenen met vingers aangetrokken. Veel meer dan 13 graden was het niet. Ik ben totaal van Jaron afhankelijk met betrekking tot de weg volgen. Zijn route was richting Loenen en dan weer terug. Het schiet al zo snel op. Volgende week lukt het waarschijnlijk niet om te fietsen omdat we gelukkig weer een feestje hebben , net zoals het vanochtend ook een feestje was. We gaan via Ouderkerk naar Abcoude , maar stoppen niet bij Vera en John. Het wordt natuurlijk al vroeg donker en met de schemering al een stuk kouder. Daar willen we voor zijn. Maar het doel is toch om vandaag zo’n 50 km te fietsen. Van Abcoude verder naar Driemond , met brug. Natuurlijk gaat dat steeds beter en hoef ik niet naar mijn laagste blad te schakelen . Maar word er wel aan herinnerd dat ik mijn fiets voordat ik vertrek nog even naar de fietsenmaker ga brengen. Laat er toch een extra blad opzetten , zodat als ik in Israël ben en we weer de zoveelste berg moeten beklimmen, ik niet omval omdat ik mijn trappers niet rond kan draaien. Waarschijnlijk zullen er toch momenten zijn dat ik van mijn fiets moet stappen omdat het te stijl of te zwaar is. Dat is echter wel zeer frustrerend. Maar ook dat is niet erg , want iedereen is een winnaar als hij/ zij aankomt bij het Alyn hospital . En hoe je er gekomen bent maakt niet uit. Als je meerdere keren in de bus hebt gezeten of als je een dag niet mee hebt gefietst , alle fietsers krijgen aan het eind van de 5 dagen fietsen een medaille van één van de kinderen van Alyn omgehangen. En dat is zo een ongelofelijk mooi en emotioneel moment. Je hebt vijf dagen ,met mensen vanuit de hele wereld, je best gedaan om het beste uit jezelf te halen. Wetende dat er met het geld dat je hebt opgehaald , het beste uit de kinderen geprobeerd wordt te halen. Er staan hele mooie filmpjes van zowel de kinderen als van voorgaande fietsevenementen op www.alyn.org . Voor nu fietsen we nog even in het koude kikkerlandje verder. Genieten van de prachtige natuur , zelfs een roofvogel aan zien komen vliegen en de stille binnen weggetjes.

img_3775img_3777

Ook de lucht is mooi met haar ( of is het zijn?) opgestapelde wolken, waar de lichtstralen zich doorheen proberen te wringen. Meteen maar even een fotootje dat we in de provincie Utrecht zijn.

img_3778

In de verte ziet het er donker uit. Hopen dat we daar niet doorheen moeten. Maar helaas bij Vreeland voel ik de eerste druppeltjes vallen. En ja hoor de weergoden gaan helemaal los . Heb ondertussen nog een laag aangetrokken, mijn windjack haal ik tevoorschijn en gaat aan. Het blijft niet lang bij zachtjes regenen, het regent flink. En als we ook nog door een hagelbui fietsen , is mijn tempo aardig gezakt. Notenreepje geeft me niet de energie om tegen de wind in boven de 22km/uur te fietsen. Zielig voor Jaron , want die kan veel harder en heeft geen benen aan. We komen via Vinkeveen en Botshol uit bij de Ronde Hoep.

img_3779img_3781

Wat is die nu lang . De ganzen die in een V formatie vliegen zijn vast onderweg naar warmere oorden. Ben blij dat de natuur nu even een opfrisser krijgt, maar had van mij ook nadat we thuis waren gemogen. Met een natte en beslagen bril kan ik zien dat we uiteindelijk toch 58 km hebben gefietst.

img_3784img_3785

Met behoorlijk wat recordjes en bijna recordjes. Ondanks dat ik verkleumd en totaal nat geregend ben , is mijn hart warm. Wat ben ik ongelofelijk blij en dankbaar met alle mensen die mij persoonlijk , anderen of het Alyn team steunen, met een financiële bijdrage. Zo ongelofelijk bijzonder. Ook de reacties op mijn blog via de website, per mail en persoonlijk doen mij heel erg goed. Voor ik het weet is het weer zover en staan we met z’n allen op 6-11 bij de start . De Nederlanders zijn over bijna alle categorieën verdeeld. Gelukkig komen we elkaar onderweg vaak nog wel een keertje tegen en op de slotavond zijn het vaak de Nederlanders die er echt een feestje van maken. Zoveel dingen om me op te verheugen de komende periode in Israël. Hoop jullie daar allemaal deelgenoot van te kunnen laten maken. Voor nu is het even welletjes. Ondanks de lange warme douche , voelen me spieren zwaar en stijf aan . Morgenochtend maar even een pilates lesje en zo maar richting bed.

Voor iedereen die warm is gelopen , in plaats van gefietst , voor dit bijzondere project, nogmaals het rekening nummer . Een fiscaal aftrekbare gift kan overgemaakt worden op NL63ABNA0608247529 t.n.v. Stichting Alyn. Wil je het voor iemand persoonlijk overmaken , zet dan zijn/ haar naam erbij. Namens iedereen in Nederland en/ maar nog meer in Jerusalem , heel erg hartelijk bedankt aan alle gulle gevers!

Nu weer warme groet,

Judy

9 gedachtes over “Alyn 2016 # 19 Koud

 1. Lieve, Judy, je hebt het toch maar weer gedaan, in dat vreselijke weer zoveel kilometers gefietst. Zoals je terecht zegt, het maakt niet uit hóe je over de finish komt, als je er maar komt om je medaille omgehangen te krijgen! En jij doet er alles aan om dat mogelijk te maken. Heel bijzonder 😉.
  Ook al fiets ik niet mee, ik verheug met er nu al op om bij de finish te staan!

  Liefs,
  Noëmi

  1. Jij weet hoe het is om al die vermoeide, uitgeputte, super voldane en emotionele fietsers te ontvangen. Heerlijk om te weten dat jij aan de finish staat, emoties lopen bij het idee alweer op :).

 2. Lieve Judy,
  Zo, je hebt weer behoorlijk je best gedaan om in goede conditie in Israël aan de start te komen. Je gaat de finish in een stralend zonnetje halen, denk op de fiets aan het barre weer van afgelopen week en je gaat als een speer, jij bent mijn kampioentje!!!
  Allemaal veel succes , het is wel laat, maar toch een GELUKKIG nieuwjaar.

  Jeannet

 3. Judy,
  Was weer een lezenswaardig verslag.
  Vanmiddag ook nog op MTB weggeweest. Tegen 15.30 uur begon het alweer kouder te worden omdat de zon verdween.
  Hier geen druppel regen. Jullie wel en moet erg koud geweest zijn.
  Vriendelijke groeten.
  Chris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.