Alyn 2016 # 18 Smile

Smile

25-9-2016

Op initiatief van Jan, beginnen we vandaag in zijn dorp, Muiden. Alle fietsers van vandaag hebben de fiets achterin de auto gelegd . Dit weekend wordt er hard gewerkt aan de A1 , maar we komen elkaar keurig op tijd op de parkeerplaats bij Muiden tegen. Zetten de wielen weer in het voorframe, omdat de fiets anders niet in de auto past.

img_3722img_3724img_3727img_3725img_3729img_3742

Fietsen gezamenlijk naar Jan , die al op ons staat te wachten. We gaan door Muiden, regelmatig is dat een plek waarbij je denkt ok , nog zo’n 15 km en dan zijn we thuis. Nu beginnen we en gaan een deel van Nederland ontdekken waar ik nog nooit op de fiets ben geweest. Maar na nog geen twee km worden we gesommeerd om te stoppen. Joeda heeft een lekke band. Micha G. brengt meteen zijn banden verwissel les van Tromm in de praktijk. Dat gaat hem heel goed af met behulp van de geroutineerde banden verwisselaars .

img_3744

We rijden richting Almere , maar ik heb geen idee. Als Marja vraagt langs welk meer we fietsen opper ik het Naardermeer, blijkt dus het Muidermeer te zijn. Eén ding weet ik wel zeker , er staat weer een flinke wind en zoals gebruikelijk hebben we die tegen. Het gaat over in het Gooimeer rijden op de kade . Jan geeft aan dat we tot de brug gaan fietsen en dat we daar weer op elkaar wachten. Dat ziet er wel heel ver weg uit. In de verte zie ik ook een heleboel windmolens. Oké, blik op oneindig en verstand op nul en door fietsen. Kijk regelmatig naar rechts en zie daar nog een flink stel mooie zeilboten varen. Met van die bijzondere bruine zeilen. Het is net alsof je in het verleden fiets . Maar dan kijk je weer naar links en dan zie je van die moderne windmolens. Van die kolossale gevaartes. De wind staat pal in ons gezicht en de meeste Alyn fietsers zijn voor mij uit het zicht. Maar het is één lange weg en dat kan dus , ook voor mij , niet mis gaan . Ik tel de windmolens die ik nog moet fietsen, het zijn er veel en ik kijk dus maar veel voor me uit en naar rechts . Zo worden het langzaam maar zeker toch steeds minder. En ja hoor natuurlijk kom ik ook bij die brug , daar drinken we even wat uit onze bidons, menig banaantje of energiereep wordt verorberd .

img_3749img_3755img_3753

Het is heerlijk weer, het zonnetje schijnt en het is boven de 20 graden. Als we in Nijkerk zijn ,nemen we even pauze en drink lekker chocolademelk.

img_3757

We hebben er al dik 40km opzitten. Het komt volgens mij zelden voor dat we door Gelderland fietsen. Via Spakenburg en Bunschoten fietsen we via Eemnes naar Baarn. Baarn is Joop’s territorium en hij gaat voorop , wat een makkie voor hem is. Rijden langs zo’n snelheidscontrole bord en de smiley staat op rood, we rijden heel eventjes net iets harder dan 30 km. Fietsen door het bevallige Laren , waar het een drukte van belang is op de terrasjes. Ietsje buiten Iedereen neemt het er nog even van en terecht. Ook mijn tweede bidon is helemaal leeg. We fietsen door en komen op paden met heel veel beukennootjes . Het knispert en knapt allemaal onder onze banden, zo is het toch duidelijk dat de herfst eraan komt. Via Naarden komen we weer in Muiden. Krijgen daar van Jan nog eigen geteelde peren en appels . Weer 77 km gereden , we zijn dus goed op weg .

img_3766       https://www.relive.cc/view/724423581

Op het moment dat we in de auto stappen slaat het weer om. We hebben “gewoon” weer een heerlijke dag achter de rug , met Marja en Joeda, Marijke , Manja ,Joop , Micha , Jaron, Marc en Jan. Er komt regelmatig een grote smile op mijn gezicht als ik hoor dat mensen mijn blog hebben gelezen. Kan zien dat het gelezen wordt maar niet door wie .Ook een big smile als ik merk hoeveel mensen Alyn een warm hart toedragen door ons ,individueel of voor de groep, te sponsoren www.alyn.org . Echt heel bijzonder ,zoals ik al zo vaak heb gezegd , het lijkt zo gewoon, maar het is zo bijzonder. Volgende week maandag en dinsdag is het Joods nieuwjaar , iedereen wenst elkaar dan een goed en zoet nieuwjaar ! Dit is mijn 18e stukje dat ik dit jaar voor Alyn schrijf. 18 heeft in het Ivriet/ Hebreeuws de letterwaarde van lechaim, in het Bargoens “daar ga je , in het Nederlands “op het leven”. Dus ik proost op iedereen ! Ook al viert niet iedereen in dit jaargetijde nieuw jaar , toch wens ik iedereen uit de grond van mijn hart een heel goed, gezond, gelukkig , voorspoedig en te VREDE n nieuw jaar . Een keer extra kan natuurlijk nooit kwaad 😉 .

Een groet met een smile,

Judy

P.S. Morgen 26-9 kan je van 10.00-15.00 uur nog bij Bagels en Beans op de Vivaldistraat Italiaanse balerina’s , sjaals en tassen kopen. Een deel van de opbrengst gaat naar Alyn.

3 gedachtes over “Alyn 2016 # 18 Smile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.