Alyn 2016 # 17 Den Haag

Den Haag

15-9-2016

Het zou voorlopig de laatste echte zomerse dag worden. Paul appt of er pensionados en spijbelaars zin hebben om een rondje in Den Haag , zijn woonplaats , te komen fietsen. Nou val ik ook het komende levensjaar nog onder de spijbelaars .Vond het wel een leuke manier om mijn verjaardag te vieren. Werk kon op tijd afgemaakt worden ,voordat ik bij Manja met fiets en al kon instappen. Word ontvangen met een serenade van lang zal ze leven en er stond zelfs een kaarsje op het taartje.

img_3671

Als je me vier jaar geleden gevraagd zou hebben , wat is de origineelste manier om je verjaardag te vieren, zou ik absoluut niet 80km fietsen rondom Den Haag , hebben kunnen bedenken. Het is prachtig weer en ik heb mijn nieuwe fietsschoenen aan. Heb ’s nachts gedroomd dat ik niet aan-en uit kon klikken op de pedalen en dat ik speciale hoesjes moest hebben om te kunnen lopen. Kortom niet echt een reuze ontspannend begin van de tocht . Maar al snel zit ik al helemaal goed. Paul leidt ons via Scheveningen naar Wassenaar. Door de stad moet je natuurlijk altijd extra opletten, maar die Bentley kan ons ook wel voor laten gaan. Wat een prachtige huizen. Sommigen te bewonderen , anderen achter grote hekken en struiken. En natuurlijk de ambassades, herken zeker niet alle vlaggen. We starten met een groep van 12. Shimon en Shyrin zijn al vanaf Amsterdam komen fietsen, maar dat is gewoon een andere klasse, categorie. Vera, Manja ,Marijke, Jacques, Ron ,Jan, Fred en Esther , Paul en ik starten “gewoon “vanuit Scheveningen. We kijken even op het terrein van het nieuw geopende museum Voorlinden, maken even een rondje en gluren even naar binnen. Shimon zorgt ervoor dat de meeste mensen even uit het beeld verdwijnen, zodat ik een foto kan maken.

img_3675img_3673

We fietsen op een aangepaste snelheid weer richting de bossen. Het is super, Paul heeft alle knooppunten opgeschreven en roept af en toe bij welk nummer we weer verzamelen. Knooppunten zijn, voor de niet fietsers, nummerbordjes van de ANWB, zodat je op zo’n manier je route kan bepalen. Hij houdt iedereen goed in de gaten, wacht op de twijfelpunten ,om iedereen de goede kant op te wijzen. Het zonnetje schijnt , we komen op plekken waar we nog nooit geweest zijn , de natuur is nog groen. Er zijn echt wel momenten dat ik af zou willen stappen om foto’s te maken , maar dat zit niet echt in het schema.  Shimon en Shyrin gaan bij Leiden weer richting Amsterdam . Wij hebben nog even te gaan voor we in Zoetermeer zijn , waar we zullen gaan lunchen.

img_3677img_3680

Ach, laten we nog een lusje extra doen van zo’n vijf km. We moeten die lunch wel verdienen. We hebben 45 km gefietst als we heerlijk op een terrasje gaan zitten om even bij te komen en even op te laden.

img_3684img_3681img_3686img_3688img_3690img_3691

De planning is ongeveer 70km , mijn voeten beginnen een beetje te protesteren. De schoenen die ik nu heb zijn heel stevig en hard . De vorigen waren flexibel. Probeer zo af en te de tips van Ronald de bikefitter uit te proberen. Het gevoel als je over een tonnetje je voet doet ,is moeilijk. Maar net zoals licht trappen , zal dit ook een kwestie van oefenen en wennen zijn. Je hersenen moeten het allemaal registreren , verwerken en onthouden. De mens is echt een bijzonder wezen. Alle radartjes moeten in elkaar blijven lopen om je lichaam draaiende te houden. Er hoeft maar één kink in de kabel te komen en alles loopt vast werkt niet meer. Wij gaan in November naar Israël om ons steentje bij te dragen voor de kinderen bij Alyn. Maar zoals ik ook al eerder schreef er zijn ook hele goede kinderprojecten in Nederland ook voor zieke kinderen. Tali en Yair zijn stichting Gilat begonnen , nadat hun dochtertje heel lang en heel vaak in het ziekenhuis had gelegen. Zij verzorgen nu kindertheater voorstellingen in de VU ,het AMC en in het Sophia kinderziekenhuis. Zodat de kinderen even hun zieke wereldje kunnen vergeten. Kijk maar eens op hun webpagina www.gilat.nl .Als ik jonge fuutjes zie zwemmen en de waterlelies zie bloeien , klopt dat ook niet. Als je om je heen kijkt kan je zoveel vreemde , bijzondere, wonderlijke , interessante ,bizarre, leuke, ontroerende en nog veel meer dingen zien. Jan helpt een mevrouw die met een mevrouw in een rolstoel bijna niet uit de greppel krijgt weer naar het midden van de weg. We fietsen door de duinen en zie de bel op de Waalsdorpervlakte , vreemde situatie om daar langs te fietsen .Manja verwisselt in een mum van tijd de achterband van Jacques , die ongeveer vijf km voor het einde lek is.

img_3695

Heb nog nooit zo’n zomerse verjaardag gevierd , ook in mijn hoofd klinkt de zomer door. Omdat ik toegegeven heb aan mijn gevoel om op mijn verjaardag iets te doen wat eigenlijk totaal niet in mijn systeem zit. Heb absoluut genoten van alles en iedereen om me heen.

img_3696img_3703

Het zijn uiteindelijk 82 km geworden.                                                                                                                                    Dank je wel! aan alle mensen die de afgelopen week, weken geld hebben overgemaakt voor Alyn. Thuis gekomen heel veel felicitaties . Ik voel me een gezegend mens ! Vaak zit het juist in de kleine dingen . Ik zou de kinderen van Alyn , net zoals alle andere kinderen , zo graag een betere toekomst wensen. Door een gift over te maken kunnen we ze daar een handje bij helpen. Als je een fietser persoonlijk wil sponsoren , zet er dan een naam bij. Een fiscaal aftrekbare gift kan overgemaakt worden op NL63ABNA0608247529 t.n.v. Stichting Alyn. Volgende week zondag 25-9 is er een damesschoenen -en accessoires verkoop bij Bagels en Beans . Een deel van de opbrengst gaat ook naar Alyn. Wie weet zien we elkaar daar.img_3643

Wens iedereen een op wat voor manier dan ook, zomerse week !

Warme groet,

Judy

4 gedachtes over “Alyn 2016 # 17 Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.