Alyn 2016 # 15 Schoenen

IMG_3584

Schoenen

4-9-2016

Donderdag : wie gaat er mee een rondje fietsen? De spieren in mijn benen hebben het op de sportschool zwaar te verduren gehad. Of het is inderdaad ,voor mij ,te lang rustig geweest op het sportvlak. Omdat ik toch echt km moet maken en het mooi weer is en mijn werkdag niet al te lang is spreken we ’s middags af. In mijn Alyn pakje gehesen, fietsschoenen aan en actie. Vera komt vanuit Abcoude naar de brug bij Ouderkerk en Fred komt uit Amstelveen. Fred fietst dit jaar voor het eerst mee, en heeft besloten om dit jaar ook met de 5 daagse fietstocht in het zuiden van Israël mee te fietsen. Zijn fiets , is een bijzondere. Het is natuurlijk het makkelijkst om zo licht mogelijk te fietsen. Dan hoef je zo min mogelijk gewicht te verplaatsen. Fred’s fiets is uitgerust met een bagagedrager een stadsslot en een ijzeren bidon. Niet al te praktisch dus. Maar Fred heeft wel heel hard tussendoor getraind, want een aantal weken geleden moesten we op hem wachten in Uithoorn.

IMG_3577

Nu stoppen we samen om even wat calorieën tot ons te nemen. Een kop koffie al in Uithoorn, nee dat gaat ons toch te ver. De tik in mijn fiets wordt alleen maar luider. Eigenlijk irriteert het me vreselijk, geeft het gevoel dat je harder moet trappen. Probeer er een cadans in te vinden , zodat het me stimuleert om steeds hetzelfde ritme te fietsen. We fietsen verder totdat Fred in de gaten heeft dat hij zijn rugtas vergeten is in Uithoorn. Wij mogen doorfietsen als hij teruggaat en gelukkig staat zijn tas ,zonder die bananen er nog . We ontmoeten elkaar weer bij de Sfeerstal , waar de bloemen er prachtig bij staan en de witte vlinders vrolijk rond dwarrelen.

IMG_3578IMG_3581

We fietsen nog naar Botshol richting Vinkeveen. We kunnen ook een kortere route nemen , maar we gaan voor de km. We komen uiteindelijk uit op de Ronde Hoep , waar Vera weer richting Abcoude gaat en Fred en ik richting Ouderkerk. Fred stopt daar voor nog een kop koffie en ik rijd door. Op mijn Strava , die weer een deel niet heeft opgenomen 44 km. Op mijn fietsteller staat 55 km. Maakt allemaal niet zoveel uit . Als ik voor de trap sta om naar boven te gaan om te gaan douchen vinden mijn spieren het sowieso meer dan genoeg .

IMG_3585IMG_3584

 

4-9-2016

Het zal weer eens niet . Slecht weer voorspeld. Ik trek de stoute schoenen aan en vraag op de Alyn app of er gegadigden zijn om na de bui van 11.15 te gaan fietsen. Mijn fiets is helemaal gepoetst en ketting verzorgd, ingesmeerd en ingespoten. Dit was echt nodig , zoveel zand en viezigheid. Tik is er nu ook uit. Micha G. , Joeda en Jaron gaan mee. Gezellig , bij het Kalfje staat ook David P. Daar ga ik geëscorteerd door 4 mannen. Maar ja, al snel verkennen zij de weg voor mij . De weg is nat en mijn fiets is binnen de kortste keren al weer vies. Probeer de heren natuurlijk bij te houden, te dichtbij is ook niet praktisch. Want al het opspattende water kletst in mijn gezicht en op mijn bril. Het is gelukkig wel droog , de wegen nog nat. Maar met minimaal windkracht 6 , tegen natuurlijk, is het behoorlijk zwaar. Denk aan Martin , Shimon en Jaron P. die in Italië ongelofelijke tochten maken. De echte die hards. Gelukkig is Martin weer van de partij, na zijn val een aantal maanden geleden , waarbij hij zij arm en sleutelbeen bezeerde.

IMG_3597

Helaas kan Micha P. dit jaar niet voor de 7e keer mee door een spierblessure. Frank is helaas ook nog niet voldoende hersteld om dit jaar mee te fietsen. Hij blijkt aangevallen te zijn door een gans , die hem werkelijk letterlijk -en figuurlijk ernstig geraakt heeft . Helaas kan Gerrit dit jaar ook niet mee fietsen. Gerrit werkt al jaren als vrijwilliger in Israël voor verschillende projecten. Maar dit jaar lukt het hem niet om met Alyn mee te fietsen. Er blijken 450 mensen uit 17 verschillende landen mee te doen. Er staan leuke filmpjes en de route voor november op www.alyn.org . Gelukkig gaan er wel een aantal nieuwe mensen mee, zoals ook Jan .Hij kon vorig jaar niet mee omdat hij een fietsongeluk tijdens een tocht had gehad, maar zijn hand is nu voldoende hersteld. Gisteren is er ook een groepje geweest die met de stellingentocht heeft meegedaan . Van Daphna krijg ik de groeten van Nina , die het T-shirts herkend. Zij hebben vandaag een rustdag gepland. Heel verstandig.

IMG_3596

Hoor mezelf puffen en hijgen en regelmatig is mijn mond zo droog dat mijn lippen op mijn tandvlees blijven kleven. In Uithoorn wordt een wielerronde gedaan. We kijken even naar de huldiging van de 60+ ers en de start van de jeugd.

IMG_3590IMG_3591

We gaan maar verder richting de Hoef en Woerdens Verlaat. We komen zo in de provincie Utrecht terecht. Stoppen even in Wilnis om wat te drinken. Het is koud en ik trek mijn meegebrachte regenjasje aan. En ja hoor ,daar zijn de eerste regendruppels. Maar we hebben mazzel , het zet niet echt door. En op zich is het best wel lekker zo’n lichte vaporisator , als je zo hard je best moet doen om tegen de wind in te fietsen. Via Mijdrecht fietsen we weer naar Uithoorn. Het erepodium is nu leeg, wil niet naast mijn schoenen gaan lopen, maar ben wel weer even zo brutaal om het podium met de mannen te betreden. Het mannetje dat ik vraag om er een foto van te maken, blijkt het niet helemaal te begrijpen. Maar er wordt niet verder gefietst voordat we er gekleurd opstaan. Dus vraag ik een jongetje om het nogmaals te proberen , dat lukt.

IMG_3595

Nu weer langs de Amstel richting huis. Toch weer 55 km op de teller en dit keer ook op Strava.

IMG_3598

Volgende week gaan we naar Limburg, kan je wel vertellen dat ik daar met lood in mijn schoenen naar uitkijk. Weer een hele andere uitdaging. Maar we gaan met een hele gezellige groep en zoals dat met de Alyn ploeg gaat , we wachten op elkaar en zorgen dat er niemand verdwaalt.

Vind het enig om van jullie te horen dat mijn blog gelezen wordt. Weet niet wie het leest , ben dus steeds verrast dat als mensen me er op aanspreken. Ook de giften die worden overgemaakt, dank jullie wel !

Schoenmaker houd je bij je leest. Over schoenen gesproken: Jenny en Mariette zijn zondag 25-9 van 15.00-19.00 met een speciale Italiaanse ballerina schoenen en accessoires verkoop bij Bagels en Beans in de Antonio Vivaldistraat 1 ( bij het AFC)in Amsterdam. Een deel van de opbrengst gaat naar Alyn. Dus als je zin hebt , jij bent natuurlijk samen met iedereen die je mee wilt nemen van harte welkom !

Past deze schoen je niet en wil je toch een bijdrage doen voor één van de deelnemers of de hele groep , dat kan natuurlijk , altijd . Zet ajb wel de naam erbij voor wie het is.

Alvast heel erg bedankt!

Judy

NL63ABNA0608247529 t.n.v. Stichting Alyn

3 gedachtes over “Alyn 2016 # 15 Schoenen

  1. Weer leuk geschreven. Wij hebben een gezellig weekend gehad met Yaron en Simon ookal heb ik de heren weinig gezien, zaten de hele dag op de fiets. Ik ben al druk bezig met de Kollektie van Vyth’ies en hopen we op een goede verkoop x Alyn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.