Alyn 2016 # 14 Bui

Bui

28-8-2016

Het is alweer een tijdje geleden dat we gefietst hebben. We zijn weg geweest en hebben in Israël geen tijd en gelegenheid gehad om te fietsen. Hoewel Joey ons probeerde te overtuigen om even mee te gaan mountainbiken . Nou dat leek me niet verstandig zonder helm , schoenen en broek. Er waren genoeg dingen die geregeld moesten worden voor de Aliyah (emigratie) van Ophira. Wat heeft zij een vreselijk warm onthaal gehad van familie en vrienden die haar om 1.45 nog stonden op te wachten op het vliegveld . En voorbereidingen voor de bruiloft van neef Gidon met Avital. Gek genoeg had ik op een gegeven moment echt wel behoefte om iets actiefs te doen. Laatste twee daagjes gerelaxt en heb ik zelfs in het zwembad baantjes getrokken. Dan moet het weer wel goed zijn en het water absoluut niet te koud. Anders ga ik het water niet in.Terug in Nederland was de vraag op de app wie er woensdag wilde gaan fietsen. Het was een hele warme dag , lag ’s nachts om 3.30 in mijn bed, had al gewerkt , maar kon het niet weerstaan. Had een goede bui en dacht ,als ik de resterende energie kwijt ben kan ik vast lekker doorslapen. Alleen Marijke en Jacques waren bij het Kalfje. Marijke zegt dat ze wel een route weet en ik neem dat voor zoete koek aan. Richting Uithoorn, die weg ken ik wel en rijd dan ook voorop met de wind pal in mijn gezicht. Het is wel weer flink doortrappen. Bij onze vaste stopplaats in Uithoorn heb ik vreselijke kramp in mijn voet. Ga erop staan, druk hem tegen de boom, doe mijn schoen uit, geef tegendruk. Niets lijkt te helpen. Weet dat het vaak ook een kwestie van te weinig drinken is , dus drink mijn eerste bidon helemaal leeg. De eerste dag die de hittegolf moet starten is een feit. Als de kramp eruit is gaan we verder. De zon staat laag en het lijkt net of ik steeds word ingehaald. Maar het is mijn eigen schaduw. Moet een beetje denken aan Lucky Luck , alleen fiets ik dan sneller dan mijn eigen schaduw, en dat is veel veiliger dan schieten. We fietsen een aardig stuk , niet altijd meteen de juiste weg.

IMG_3561

Mijn rechter voet denkt, wat die linker kan , kan ik ook .Alleen is de kramp daar nog heftiger , echt zeer pijnlijk. Stap af om ook daar tegendruk aan te geven en het bloed goed naar mijn been te laten doorstromen. Misschien toch niet zo handig om na een korte nacht, werk en 30 graden te gaan fietsen. Maar ja als ik na 50 km thuis kom ben ik toch wel weer tevreden. Jammer dat Strava het niet heeft geregistreerd.                                                                                                                           Zondag 28-8-16                                                                                                                             Het KNMI geeft aan dat er heftige onweersbuien en regen worden verwacht. Op de app zien we dat de mensen uit verschillende plaatsen de buien melden. Manja en Vera stellen voor om dan maar om 11.00 te vertrekken. Goed plan, want 6 -11-2016 begint het echte werk. Dan fietsen we 5 dagen voor alle kinderen van Alyn. Het is absoluut de moeite waard om de website van Alyn eens te bekijken www.alyn.nl of www.alyn.org , waar alles in het Engels beschreven staat. Er zijn ook filmpjes van de revalidatie van de kinderen en van de afgelopen fietst tours. We verzamelen meestal 2 dagen van te voren bij het Alyn revalidatie centrum. Het is elke keer weer zo indrukwekkend om kinderen in rolstoelen, soms zelfs met beademingsapparatuur, voorbij te zien schieten. Helemaal opgewonden door de grote drukte die deze internationale fietstocht met zich meebrengt. Hier blijken ze het hele jaar naar uit te kijken. Sommige kinderen fietsen de laatste dag , gesteund en geholpen, met de mountainbikers mee. Voor alle anderen en gezinsleden zijn er op de laatste dag heel veel activiteiten, zodat iedereen kan genieten. En dat iedereen erbij kan zijn als zo’n 600 fietsers een medaille omgehangen krijgen. Want dat is onze ultieme beloning. De mensen die 5 dagen fietsen, moeten zorgen voor een minimaal sponsorbedrag van $2500 per persoon . Iedereen krijgt een medaille, er zijn bij deze tocht geen losers , alleen maar winners!                                                       Manja staat al bij de brug van Ouderkerk te wachten , als wij vanuit Amstelveen en Vera vanuit Abcoude aan komen fietsen. Ik heb mijn gewone bril op, mijn zonnebril ligt inde auto waar mijn dochter mee weg is. Ach zo gaat dat , gelukkig, als zij ook hun rijbewijs hebben .Neem mijn fiets zonnebril mee , maar heb geen lens in dus echt praktisch is dit niet. Maar de buien zijn overgetrokken, het blijft zwaar bewolkt. We fietsen richting Abcoude en hoewel Johny naar de sportschool is geweest , laat hij zich toch overhalen om mee te fietsen .

IMG_3565IMG_3566

Prachtig natuur gebied en we fietsen via Driemond en Weesp naar Nigtevecht. Wat is het allemaal groen en wat staan er een mooie huizen en wat is er veel verkeer op het water. Johny wil even langs zijn zwager Max . Die wordt ook snel overtuigd om met ons mee te fietsen. Fietsen verder naar Vreeland en Loenen. Het waait hard en natuurlijk voor het aller, aller grootste deel tegen.

IMG_3572

Drinken en eten wat bij een vesting. Moet denken aan iemand die mijn blog trouw volgt ,die vrijdag een 24 uur zeiltocht heeft gemaakt op het IJsselmeer. Vrijdagochtend was het nog redelijk windstil maar zaterdag waaide het ook al behoorlijk. Voor ons beiden dus een flinke uitdaging, die wind. Hoor vrijdag wel hoe het met hem gegaan is. Max is weer terug richting Nigtevegt. We zijn Johny heel even kwijt , als we terug willen fietsen zien we hem aankomen.

IMG_3569IMG_3570

Ook de bewegwijzering in Nederland klopt niet altijd. Via Abcoude, waar we John en Vera dag zeggen , richting Ouderkerk . Als we over de brug zijn merken Manja en ik ineens dat Jaron niet meer achter ons rijdt. Misschien is hij langs de Amstel gegaan om nog wat km te maken. Maar er blijkt niet het geval te zijn. Lekke band. Fietst door naar huis om hem dan met de auto op te halen. Gelukkig staat de auto voor de deur.

IMG_3573IMG_3574

Toch bijna weer 63 km gefietst. Wie weet als het deze week mooi weer blijft gaan we nog een keertje .

Je ziet de bui misschien al hangen….Als jij ook een goede bui hebt , misschien wil je dan iemand/iedereen uit het Nederlandse team , met alleen maar winners , sponsoren. Zet dan ajb zijn/ haar/groeps- naam bij de fiscaal aftrekbare gift voor Alyn. Het wordt door iedereen heel erg op prijs gesteld!

NL63ABNA0608247529 t.n.v. Stichting Alyn

Warme groet en een goede week !

Judy

2 gedachtes over “Alyn 2016 # 14 Bui

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.