Alyn 2016 # 13 Eén

Eén

7-8-2016

We fietsen om 8.45 weg om op tijd bij het Kalfje te zijn.

IMG_3453

Het zou zo’n 25 graden worden , dus wat vroeger op pad zodat we het niet te warm zullen krijgen. Mijn fiets maakt een vreemd geluidje wat lijkt om het zachtjes kwaken van een eendje. Mijn fiets moet waarschijnlijk even wat extra olie hebben, kunnen we gelukkig zelf. Arnold wordt dit keer speciaal begroet , want hij heeft van de week een hele bijzondere verjaardag gevierd. Hij is de nestor van onze groep. Maar daar merk je verder helemaal niets van .Zo bijzonder hoe hij met gemak fietst en vaak iedereen inhaalt , maar wacht om te kijken of de groep wel bij elkaar is gebleven. Omdat het de afgelopen weken meerdere keren fout is gegaan , met bij elkaar blijven, geeft Suzy aan dat iedereen één iemand in de gaten moet houden. We rijden niet meer door rood en moeten goed aangeven als je in wilt halen. En je moet altijd uit kijken naar je partner als we bij een stop zijn. Zo rijdt je dus nooit meer in je ééntje achter de feiten aan. John en Daphna fietsen door omstandigheden vandaag niet met de groep mee. We hopen dat ze beiden snel weer van de partij zijn. Voor Frank zal het nog wel even duren, we hopen dat hij spoedig weer helemaal hersteld is. Eerste stop in Uithoorn. Iedereen weet de weg of rijdt achter een ander aan. De zon laat zich niet zien, maar we hopen dat de wolken door de sterke wind , tegen natuurlijk, toch tevoorschijn komt. Probeer een tijdje achter iemand aan te rijden, dat scheelt echt wel om bij de groep te blijven. Maar af en toe lukt het me niet om het tempo bij te houden en dan fiets ik maar even in mijn ééntje. Maar als de groep weer bij elkaar is kan ik toch wel redelijk bij blijven. Moet op een gegeven moment wel om mezelf lachen . Als ik een groepje toch een stuk voor me zie rijden zeg ik tegen degene die achter me rijdt “kom, laten we proberen aan te haken”. Het moet niet gekker worden, maar het lukt me uiteindelijk wel. Bij Woerdens Verlaat is onze volgende stop. We gaan richting Meije een gedeelte van het achterland waar ik nog nooit geweest ben. Wat is het daar mooi , wijds en wat staan daar een boel sprookjesachtige huizen. Heel veel ruimte ,veel groen en heel veel water. Prachtig natuurgebied, zeer de moeite . De lucht wordt alleen maar donkerder . We stoppen om even wat te drinken. Dit keer een warme chocolademelk . De keuken is nog niet open en we koelen snel af. Maar weer snel op de fiets. Dan komen er drie reuze motoren aan . Ik roep “langzaam rijden “zodat ik er foto’s van kan maken.

IMG_3459IMG_3458

De mensen stoppen en gaan ook wat drinken. Wij zijn net van plan om weg te rijden. Ik twijfel even of ik zal vragen of ik even voor een foto op zo’n motor mag zitten. Ik ken mezelf, heb spijt als ik straks weer op de fiets zit en het niet gevraagd heb. Nooit geschoten is altijd mis. Loop dus even naar ze toe en duw Joeda mijn mobiel in zijn handen. “Mag ik wat vragen?” Het lijkt een beetje op de Amersfoortse verzekering. “Nou liever niet , want als je dat schroom beschadigd. Ik ga wel laag zitten dan kan ik er makkelijk opstappen. Nou vooruit dan maar.” Snel wat foto’s want iedereen zit al op zijn fiets. Natuurlijk bedank ik hartelijk en vertel ze dat de foto’s op mijn blog komen.

IMG_3464

“Nou pas dan maar op “zegt de eigenaar . “Want dan zullen ze je over een paar dagen wel komen oppakken , want wij zijn criminelen “. “Ach” zeg ik “dan zal ik wel een goed woordje voor jullie doen.” Hup ,snel de fiets op en weer snel tussen al die andere gele shirts. We rijden richting het Noorden . Ik zie het bordje Alphen en denk even aan Bert ,één van mijn trouwe blog volgers , die regelmatig een berichtje stuurt dat we weer bijna bij hem in de buurt waren. Zo leuk om te weten dat mijn blog gelezen wordt en dat er behoorlijk wat mensen meeleven. Af en toe valt er één druppeltje regen. Maar van die ene zomerse dag deze week komt ook niets. We rijden verder via de Hoef naar Vrouwenakker en weer verder naar Uithoorn en Amstelveen. Na 73 km zijn we weer thuis . En gaan ons opmaken voor een fotoshoot met onze dochters. Ophira , onze jongste gaat deze week emigreren naar Israël. In haar ééntje. Gelukkig heeft ze daar wel familie .Maar ze gaat daar in haar eentje wel een nieuwe start maken. Nieuwe vrienden maken, nieuwe woonplaats , nieuwe invloeden en nieuwe avonturen beleven. Als ik in het Vondelpark naar mijn drie dochters kijk , wordt ik overspoeld door emoties.

IMG_3485“Stiekem”met mijn mobieltje gemaakt .

Wat ben ik gezegend met drie gezonde kinderen , die met beide benen in het leven staan. Die beslissingen nemen waar ik achter kan staan. Ook in Nederland zijn er heel veel kinderen met heel veel problemen. Daar zijn ook een heleboel hulpverleners en stichtingen voor, die erg hun best voor ze doen. Wij hebben besloten om ons ook dit jaar weer voor de kinderen van Alyn in te zetten. Niemand zou belangrijke, moeilijke, indrukwekkende , emotionele en bijzondere stappen alleen moeten doen. Het is super fijn om te weten dat er altijd ,sowieso, één iemand is waar je een beroep op kan doen. Deze blog schrijf ik dan ook omdat ik dit Alyn avontuur niet in mijn ééntje kan doen. Natuurlijk betalen wij alle onkosten die we voor deze Wheels of Love maken, zelf. Maar wij moeten ook het benodigde sponsorgeld meenemen. Zonder jullie hulp kunnen wij dat niet. Elke euro is er één en met elke gift zijn we ontzettend blij ! Gelukkig begint het te lopen , zodat wij strakjes kunnen fietsen en zeker het minimale sponsorbedrag kunnen overhandigen. Aan de mensen die iets meer over Alyn willen weten , er is veel info op de Engelstalige website www.alyn.org , ook met foto’s en filmpjes en de route van dit jaar.

IMG_3528

Hoop dat iedereen een hele goede tijd zal hebben en tot het volgende ( fiets) avontuur.

Judy

Wil je de kinderen van Alyn sponsoren kan dit via een fiscaal aftrekbare gift op NL63ABNA0608247529. Als je iemand persoonlijk wil sponsoren zet dan ajb zijn/haar naam erbij.

2 gedachtes over “Alyn 2016 # 13 Eén

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.