Alyn 2016 # 12 Weg

 

Weg

31-7-2016

Omdat we de smaak te pakken hadden hebben we met een klein groepje , Vera, Manja,Micha G.,Yossi, Jaron en ik een rondje Ronde Hoep gedaan op dinsdag. Toch weer bijna 38 km op een doordeweeks avondje .

IMG_3439

Vandaag wilden we eigenlijk een langere tocht maken. Maar het animo was niet groot. We hebben vrijdag het nare bericht gekregen dat Frank , uit Rotterdam een ernstig fietsongeluk heeft gehad. We weten niet wat er precies gebeurd is , maar hij ligt nu nog in het ziekenhuis. Zijn helm heeft hem niet voldoende bescherming gegeven. Maar de berichten zijn wel dat hij met heel veel rust er weer helemaal bovenop komt. Daar hopen, bidden en smeken we voor. En daar gaan we dan maar van uit . Er zou om 10.00 een officiële fotograaf komen . Hij maakt een verslag van Shimon en wij mochten allemaal mee op de foto. Eindelijk eens een keertje bij het standbeeld van Rembrandt. Gelukkig ook nog met een oer Hollandse molen op de achtergrond.

IMG_3415

Omdat ik meestal de foto’s maak , sta ik er natuurlijk niet op. En omdat ik toch omarmd met Rembrandt stond even een snelle foto , voordat iedereen alweer op zijn fiets zat en ik er achteraan moest racen. Volgende keer ook met de molen ;).

IMG_3419IMG_3420 Met Vera en Vera’s helm op Rembrandt’s hoofd.

De groep is groot en de verschillen in trapkracht ligt ook nogal uiteen. Maar we gaan met goede moed op weg. We fietsen met z’n allen richting Ijburg. Wordt onderweg nog aangesproken door een mijnheer die die hele sliert met Alyn fietsers voorbij ziet komen en verstandig wacht met oversteken. “Jij bent ook een mooie vrouw, maar wel de tweede”. Moet hier hartelijk om lachen, zo charmant zie ik er ook weer niet uit in een fietstenue, bril en helm op. Vera en Suzy fietsen voor me , dus zij zijn nummer één. We beklimmen weer de nodige bruggen , die deze keer voor de verandering eens niet open staan, doorfietsen dus. Meesten van ons wachten dit keer wat geduldiger op de rode stoplichten. Via de Schellingwouderbrug richting Monnickendam. Maar ineens missen we een behoorlijk aantal mensen , Zijn wij of zij de weg kwijtgeraakt. Er was gezegd richting Purmerend. Geen idee hoe we daar zouden moeten komen ,maar zie het nog wel op de ANWB bordjes staan. Er wordt nog even heen en weer geappt en gebeld.

IMG_3421IMG_3423IMG_3424

Maar we blijken al te ver van elkaar verwijderd te zijn. De lucht wordt donkerder ,we fietsen tot Overleek , waar een heel gezellig tentje zit aan het water. Er wordt weer het nodige lekkers besteld. We worden allemaal getrakteerd door Suzy , die gisteren jarig was .

IMG_3425IMG_3426IMG_3427IMG_3429

Word aangesproken door drie dames , waarvan één de Hebreeuwse tekst op onze shirts probeert te ontrafelen. Natuurlijk vertel ik meteen waarvoor we allemaal aan het fietsen zijn. En hoe bijzonder het is om in November ,dit jaar door de woestijn, te kunnen en mogen fietsen .Iedereen moet zijn uiterste best doen om het benodigde sponsorgeld bij elkaar te krijgen. Wat ook zo mooi aan dit project is , is dat je ziet waar je het geld naar toe brengt. We verzamelen allemaal bij het Alyn kinderrevalidatie centrum. Daar staan de fietsenmakers klaar om onze meegebrachte fietsen in elkaar te zetten. Verder lopen er heel veel vrijwilligers rond die ons onze T-shirts en ID tags geven en alle andere dingen voor ons proberen te regelen indien dat nodig is. Ook kunnen we ons aanmelden voor een facebook account. Zodat de foto’s die onderweg gemaakt worden op je eigen fb terecht komen . Alles is zo professioneel geregeld en iedereen is zo vriendelijk en blij dat het grote evenement van start gaat. Kinderen komen langs om zelf gemaakte koekjes uit te delen en mee op de foto te gaan. De sfeer is ontspannen en vrij, maar ook gespannen voor wat komen gaat. Herkenning van kinderen en fietsers vanuit de andere landen , die ook weer mee fietsen. Het is een saamhorigheid die buitengewoon indrukwekkend is. Iedereen loopt daar gemoedelijk rond, maakt niet uit waar je vandaan komt , wat je geloof is en hoe je dat beleeft. Dit geldt natuurlijk voor de kinderen en ouders die daar behandeld worden , alsook voor het personeel , vrijwilligers en uiteindelijk fietsers. Als we weg willen gaan, begint het te regenen en Micha R. merkt dat hij voor de tweede keer een lekke band heeft .

IMG_3431

Suzy had er al één voordat ze vertrok. We schuilen eerst nog even en met alle banden weer heel , vervolgen wij onze weg. Wel even door fietsen omdat het redelijk koel is. Shimon gaat voorop. We fietsen nog een stuk langs het Ijmeer. Twee weken geleden hebben we hier ook gefietst, toen kwamen we van de andere kant en fietsten we niet op de dijk, nu wel. Het is heel mooi om te zien al dat water aan de ene kant en het groene landschap aan de andere kant , maar het pad is smal, er komen regelmatig fietsers van de andere kant ,dus je moet goed op de weg letten. We fietsen weer door smalle weggetjes. Zo smal, dat ik regelmatig het hoge gras langs mijn benen voel gaan. Het is ook op sommige plekken behoorlijk nat op de weg en een aantal keer moeten we toch wel door een redelijke plas met water. Beentjes omhoog en doorfietsen.

IMG_3438Foto van Mark , die mij heeft laten zien hoe je foto’s kan bewerken.

De auto die door de plas rijdt heeft net te weinig kracht om Marja en mij nat te spatten. We komen weer bij de Schellingwouderbrug en fietsen richting Amstelstation en dan naar het Kalfje. Thuisgekomen wil ik op Strava kijken hoe ik gefietst heb. Maar al die gegevens zijn weg. Waarschijnlijk heeft de fotograaf die ook met mijn mobiel een foto heeft gemaakt hem “even “uitgezet. Nou verder geen leed , zoals dat heet . Volgende keer maar weer. Gelukkig staat het wel op Jaron’s Strava.

IMG_3437

We zullen nog aardig wat ritjes gemaakt moeten worden , voordat we in November aan het echte werk gaan beginnen. Als je wilt zien hoe de tochten in Israël zullen zijn kan je kijken op www.alynride.org of www.alyn.org . Je moet dan wel doorklikken , maar alles is in het Engels te lezen. Natuurlijk zijn er een heleboel goede doelen, maar hier zie je ook waar je je donatie naar toe brengt . Op de Nederlandse website www.alyn.nl kan je zien dat van elke euro er 0,97 cent naar de kinderen gaat . De rest is voor het goed doen verlopen van de ride .Dit kan allemaal door de tomeloze inzet van de vrijwilligers! Wil je meer weten ,of meedoen laat een berichtje achter.

IMG_3435

Wens iedereen die dat nodig heeft sterkte , succes en beterschap !

Tot snel, we zijn nog niet weg ;)!

Judy

P.S.  Als je een (reminder)mail wilt krijgen als ik een verhaal op mijn blog heb geschreven, laat me het dan ajb weten met een berichtje op mijn blog, Facebook of mail.

2 gedachtes over “Alyn 2016 # 12 Weg

  1. Weer een mooi verhaal en prachtige foto,s.
    Het was een beetje onze fout dat we elkaar kwijtraakten. We reden richting Broek in Waterland i.p.v. Purmerend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.