Alyn 2016 # 11 Overdrijven

Overdrijven

24-7-2016

Ok de planning was dat we deze week tussendoor nog een keertje naar Zandvoort zouden fietsen. Woensdag lag in de planning . Maar maandag was het ook mooi weer en vonden een aantal van ons dat we maar van die gelegenheid gebruik moesten maken. Dus een appje wie er mee wil, kan. We gaan op weg met Marijke, Jaron, Vera Manja , Daphna en Micha G. die voor het eerst met de Alynploeg ging meefietsen op een gehuurde fiets. Afgesproken bij de brug van Ouderkerk a/d Amstel. In principe rondje Hoep ,we komen Johny niet tegen en op ons telefoontje wordt niet gereageerd. We besluiten toch maar iets langer dan de Ronde Hoep te fietsen wat zo’n 35 km uit en thuis is. We stoppen af en toe om even wat energie in de vorm van bananen en repen tot ons te nemen .

IMG_3367IMG_3373IMG_3408

Sommige billen hebben wat last van de warmte en de zadels. Maar daar ga ik verder maar niet op in . Zoals dat zo mooi in het Engels verwoord wordt: to much information. Het is mooi weer en flink warm , drinken dus aardig wat, maar daar we geen stop maken kunnen we de bidons niet bijvullen. En zijn de flessen toch sneller leeg dan gebruikelijk en worden de laatste slokjes over de verschillende bidons verdeeld .Bij het stilstaan voel je het zweet zo van je rug naar beneden lopen. We fietsen een heel eind langs de Westkanaaldijk , want Nieuwer ter Aar hebben we gemist . Uiteindelijk voor een doordeweekse maandag wel dik 56 km gefietst.                                                  Woensdag de dag dat we naar het strand zouden gaan, komen we na ampel beraad toch bij elkaar bij het kalfje. De voorspellingen zijn dat er regenbuien met onweer kunnen overtrekken. Maar omdat buienradar en buienalarm er niet al te duidelijk over zijn besluiten we toch om de gok te wagen. De wolken drijven over , terwijl het wel 30 graden is. Fred wil ook met ons meefietsen , gaat dit jaar voor het eerst mee met Alyn en moet nog wel wat fietskilometers maken. We rijden met Marijke, Jacques, Esther, Jaron richting Uithoorn. Op ons vaste verzamelpunt in Uithoorn blijven we op Fred wachten. Het is een lange weg langs de Amstel, maar erg verdwalen kan bijna niet. Maar als Fred maar niet komt twijfel ik daar toch aan. Ik kan overal verdwalen en ondanks al deze tochten weet ik het eigenlijk bijna nooit zeker of ik goed rijd. Zorg dan ook altijd dat ik iemand in het vizier heb. Met bril op, of met een lens in. Maar Uithoorn weet ik nu wel. Heb trouwens nu Strava op mijn telefoon, wat erg handig is om achteraf te zien waar ik gereden heb. Sinds ik deze app gedownload heb , hebben we nog niet één keer dezelfde route gereden. Fred geeft ons fiat om zonder hem verder te fietsen. We fietsen door de Hoef en langs de kromme mijdrecht naar Woerdens Verlaat.

IMG_3376IMG_3378

Daar draven een paar paarden met ons mee. Later niet we nog wat Alpaca’s in de wei staan. Nou daar wil ik wel even voor stoppen.

IMG_3380IMG_3408

Via Wilnis naar Waverveen. Waar we op een gegeven moment toch maar even aan twee oudere joggende mannen de kortste weg naar Ouderkerk vragen. We hoeven het ook niet te overdrijven. Maar als we thuis zijn hebben we ook vandaag weer 53 km gefietst.                                                                                                                               Donderdag appt Manja of we ’s avonds een rondje zullen gaan fietsen. Mijn werk houdt me bezig tot 18.00 . Het was een lange dag en ik twijfel erg. Samen met Manja en Daphna fietsen is absoluut gezellig en ze zullen me absoluut op sleeptouw nemen. Maar ben eigenlijk wel ontzettend gaar. En een avondje niets is ook wel eens lekker. Maar het weer is mooi en op de bank hangen kan altijd nog. Trek de ijskast open , pak een restje eten en ga even een half uurtje op de bank zitten , voordat ik me omkleed en richting Oranjebaan fiets. Micha G. Belt dat hij overstag is en een fiets gaat kopen. Girlpower we gaan een rondje Westeinderplassen doen. Daphna heeft een perfecte cadans en ik kan goed in haar wiel blijven rijden. Natuurlijk hebben we aan beide kanten van de plas wind tegen. De zwermen vliegjes blijven op onze kleffe, bezwete huid plakken en we houden alle drie een tijdje onze mond. Maar dit alles valt ook onder trainen, zullen we maar zeggen.

IMG_3387IMG_3391IMG_3384

Toch ook weer een rondje van 46km. Telt al met al lekker aan. En om dan ook Alyn hier weer bij te betrekken. Ook alle giften klein of groot , tellen . Want al het geld dat overgemaakt wordt , voor een individu of de groep , alles telt lekker aan. En daar gaat het uiteindelijk allemaal om.                                                                                                       En dan is het alweer Zondag 24-7.De groep is behoorlijk verdeeld. Er is en grote groep stoere testosteron mannen en de kanjer van een vrouw Vera ,die richting Noordwijk fietsen. Er doen nog twee vrouwen mee , Babette en Annie , maar die zijn semi professionals. Zij deden er niet al te moeilijk over om meerdere mannen regelmatig voor te blijven .

IMG_3409IMG_3410

Wij verzamelen om 10.00 en gaan Richting Woerdens verlaat, dus eerste stop is Uithoorn. Vandaag doet Ruben de zoon van Arnold voor het eerst met onze groep mee. Yossi en Mark hebben al eerder mee gefietst , maar wel weer een tijdje geleden. Mark fietst heel vaak in Israël en gaat dan ’s ochtends zo vroeg weg, dat hier de vogeltjes nog niet eens wakker zijn. Nicole en Rudy hebben de zaak ook even aan anderen overgelaten en gaan ook mee. We willen naar het plaatsje Noorden, maar als we de kiezelweg al een tijdje befietsen , lijkt het Arnold toch verstandiger om om te keren. Het lijkt wel de off road. Gelukkig geen lekke banden.

 

Bij de eerste mogelijkheid in het Noorden gaan we wat drinken. Het is een woonhuis met groot terras met een leuk en prachtig uitzicht.

IMG_3404IMG_3400IMG_3403IMG_3401

De flesjes chocolademelk , appeltaart en zelfs broodjes ei worden smakelijk verorbert . We stappen weer op nadat we een aubade voor Mike ingezongen hebben, die zijn verjaardag in België viert. We fietsen weer richting de kromme Mijdrecht maar nemen nu de andere kant. Veel vissers langs het water en veel motoren ook op de rustige weggetjes. Iedereen komt veilig aan bij het Kalfje en ook vandaag weer 68 km gefietst .Kortom dit was wel een week waar ik voor mijn gevoel wel iets overdreven heb met fietsen. Maar het weer was ernaar en wat is het toch bijzonder dat wij zo “rijk” zijn dat we gezond van lijf en leden zijn en dat het veilig is om zomaar op de fiets kunnen stappen. Ook met mijn emoties wil ik niet overdrijven , maar Alyn geeft zo veel. Met uw/ jullie financiële steun kunnen we heel veel kinderen bij Alyn zoveel meer geven . Het is het echt allemaal waard. We hopen ook dit jaar ( weer) op jullie te mogen rekenen.

Wens iedereen in het binnen-en buitenland , in alle opzichten ,een zonnige week !

Judy

Elke gift is ontzettend welkom op NL63ABNA0608247529. Wil je iemand persoonlijk sponsoren , zet dan zijn/haar naam erbij. Oprechte dank aan alle mensen die al een gift hebben overgemaakt !En alvast heel erg bedankt aan alle mensen die het van plan zijn.

4 gedachtes over “Alyn 2016 # 11 Overdrijven

 1. Nu weten wij waarom de telefoon nooit wordt opgenomen in jullie huis, ja altijd onderweg en onderweg en onderweg,
  Wij nemen ons petjes af voor je Judy en Jaron en de helle groep.
  gaan jullie maar zo door voor het goede doel.
  De groeten

  Carry en Ury

 2. Jullie zijn iedere keer vlak bij Alphen,Noorden,de Westeinderplassen,Kockengen,Kamerik allemaal vlakbij.Maar toch Judy petje en toupetje af.Leuk om te lezen.Zelf kijk ik altijd naar koeien ben daarmee opgegroeid in Friesland,bij mijn Heit en Mem en echte Friese paarden.
  lieve groet Bert.

 3. Hi Judy…Als weer 3 wkn geleden dat ik met jullie mee fietste..wat ik erg leuk vond😊De tijd gaat hard😊.Ik blijf het zeggen…wat heb je weer leuk geschreven met mooie fotos. Blijf genieten.Liefs Sil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.